Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PET DANA DO IZBORA

The Times i Economist pozvali birače da glasaju za konzervativce

Cameron
01.05.2010.
u 13:33

Laburisti su u prošlih 13 godina, na žalost, iznevjerili naše povjerenje. Svi znamo da Velika Britanija može bolje. Treba nam manji državni aparat, a više poduzetništva, piše The Times


 Laburisti su definitivno izgubili potporu ozbiljne britanske političke javnosti. Ugledni The Times i Economist u svojim su uvodnicima birače pozvali da na predstojećim izborima svoje povjerenje daju konzervativcima i njihovom vođi Davidu Cameronu, dok je  liberalni Guardian danas svoju naslovnicu prepustio Nicku Cleggu, vođi liberalnih-demokrata i njegovoj tvrdnji da je ta do sada mala stranka ustvari preuzela ulogu laburista.

- Navijali smo za Baracka Obamu, a ne Johna McCaina, Tonyija Blaira naspram Michaela Howarda, talijanske socijaliste umjesto Silvija Berlusconija, jer su nas oni impresionirali, smatrali smo da su kompetentni i pošteniji od svojih suparnika... ali u ovim britanskim izborima potreba reforme javnog sektora ističe se iznad svega ostalog - piše The Economist, uz zaključak: konzervativcima, uz sve njihove nedostatke, najviše je stalo do te reforme i to je glavni razlog zašto ćemo glasati za njih. 

The Times podsjeća da svoj glas konzervativcima nisu dali već 18 godina.
- Laburisti su u prošlih 13 godina, na žalost, iznevjerili naše povjerenje. Svi znamo da Velika Britanija može bolje: definitivno je vrijeme da povratimo svoj optimizam - piše ugledna novina te dodaje: - The Times bira jako društvo, više poduzetništva, a manju državu. Bira stvarnu, radikalnu promjenu. Bira preporod.

U tim je novinama bivši laburistički premijer Tony Blair pokušao u posljednji trenutak, pet dana prije izbora, pomoći Gordonu Brownu, uputivši u javnost apel kako "glasati za Nicka Clegga nije ozbiljno".

Komentara 6

Avatar DonLon
DonLon
14:30 01.05.2010.

14:04 kaze : \"...jer je poznato čiji su oni mikrofon!! ...\" Ciji ???

OB
-obrisani-
14:04 01.05.2010.

Što bismo mi rekli o demokraciji da je kojim slučajem Večernji list u svojim izdanjima pozivao hrvatske građane da glasuju za Bandića, a ne za Josipovića (ili obrnuto) ???? Inače, sve ono za što se zalaže Times i Economist je automatski znak da treba postupiti suprotno jer je poznato čiji su oni mikrofon!!

OB
-obrisani-
15:39 01.05.2010.

Ciji mikrofon? Mikrofon je mozda nazahvalan izraz, ali ja bih rekao - razglas. Mediji su propagandni razglas krupnog kapitala. No, to i nije tako tragicno, tragicno je to sto im jos uvijek veliki broj ljudi vjeruje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije