Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova afera

Teta odvjetnica nećaka iz HAC-a uhljebila u ZLZ

'12.12.2011.Zagreb -  U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture danas je odrzano javno otvaranje ponuda za davanje koncesije za Zracnu luku Zagreb. Hans Norman i Krunoslav Sams.Photo: Marko Prpic/
'Marko Prpic/PIXSELL'
17.08.2012.
u 15:30

Šams o zahtjevu da iz HAC-a u tim za koncesije ZLZ-a dođe Čorda iako nije stručan: Nije imao drugog posla

Nakon što mu je namješten natječaj za mjesto zamjenika glavnog direktora za koncesiju u Zračnoj luci Zagreb, Krunoslav Šams, zaposlenik Uprave za prometnu infrastrukturu Ministarstva prometa, ponovno je u središtu priče o kadroviranju.

I dalje na plaći u HAC-u

Prema izvorima Večernjeg lista, Šams je uime Ministarstva prometa od Hrvatskih autocesta navodno izričito tražio da u tim za koncesije Zračne luke Zagreb kao posudba dođe raditi Mladen Čorda, koji i nije stručnjak za koncesije jer je u HAC-u prvo radio u Uredu za odnose s javnošću, a zatim je bio predstojnik ureda bivšeg predsjednika uprave Stjepka Bobana. Šams je navodno tražio baš Čordu na zahtjev njegove tete Jasminke Čorde Truhar, koja je kao odvjetnica radila za Ministarstvo prometa na dokumentaciji za koncesiju o gradnji novog terminala zagrebačkog aerodroma. Šams i J. Čorda Truhar tako su se, prema našim izvorima, i upoznali. Mladen Čorda je, tvrde Večernjakovi izvori i osobe bliske Čordi, u HAC-u na listi radnika koji su višak i koji bi u sklopu restrukturiranja HAC-a dobili otkaz. Njegovom posudbom Zračnoj luci Zagreb Čorda se, prema našim informacijama, zasad spašava od otkaza jer će u ZLZ-u raditi do kraja projekta koncesije. Čorda je i dalje na plaći u HAC-u jer je samo posuđen aerodromu.

Osim Čorde, HAC je ZLZ-u posudio i svog zaposlenika Veljka Nižetića koji je navodno prijatelj pomoćnika ministra prometa Olivera Kumrića. Krunoslav Šams pak tvrdi da zapošljavanje Čorde nema nikakve veze s njegovom tetom Jasminkom Čordom Truhar te da se njegovo ime iskristaliziralo tek u razgovorima Ministarstva prometa i HAC-a.

Šams kaže da je HAC Čordu dao na posudbu zato što u tom trenutku nije bio opterećen drugim poslovima, a da su neki drugi ljudi o čijim se imenima razgovaralo bili zauzeti poslovima u HAC-u te nisu mogli prijeći u Zračnu luku Zagreb i pomoći na poslovima koncesije.

Privremeni posao

– Radnici iz HAC-a u ZLZ-u će raditi otprilike šest mjeseci, odnosno dok koncesionar gradnje novog terminala ne preuzme upravljanje aerodromom – rekao je Šams. No, kada je on zbog koncesije prelazio u ZLZ u Ministarstvu prometa, tvrdili su da je to na duži rok kako bi se nadgledalo provođenje ugovora o koncesiji. Odvjetnica J. Truhar Čorda potvrđuje da je u rodbinskoj vezi s M. Čordom, ali tvrdi da s njegovim prelaskom u ZLZ nema nikakve veze.

– Nisam ni od koga tražila niti kome predložila da Mladen prijeđe u ZLZ. Znam da je praksa da zaposlenici HAC-a pomažu drugim državnim tvrtkama na projektima koncesije. Ne znam ni da je Mladen na listi za otkaz – tvrdi J. Truhar Čorda koja ne vjeruje da je Šams imao utjecaj na to da baš Čorda kao posudba dođe u ZLZ.

Čorda nije htio razgovarati za novine, ali osobe bliske njemu potvrđuju da mu se u HAC-u sprema otkaz i da za njega ondje nema posla.

Ključne riječi

Komentara 74

ZE
.zeitgeist.
15:20 18.08.2012.

Unuci će vam pišati po grobovima svima koji ste svojim glasom omogučili pljačku Hrvatske i izdaju nacionalnih interesa. Pa u odnosu na HDZovce, Šešelj je hrvatski ultranacionalist. HDZ, koalicijski partner SDSSa. J.Kosor, dijete četničkog vojvode.

CI
cicibela
15:40 17.08.2012.

U Hrvatskoj ovo više nisu nikakve vijesti tj. novosti. Nepotizam, krađa, korupcijam prevara, izdaja, veleizdaja...to je redovno stanje stvari. Novinari, pišite ako ima što pozitivno...inače zatvorite butigu.

Avatar tkozna
tkozna
18:06 17.08.2012.

SDP = HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije