Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Teško ubojstvo: Tužitelji traže da se Splićanina koji je zapalio majku pošalje na liječenje

Ivo Cagalj/PIXSELL
07.12.2021.
u 10:26

Tereti ga se da je, nakon što se naljutio na svoju majku (1961.) koju je i ranije zlostavljao, upaljačem i zapaljenom cigaretom izazvao požar te ga se tereti da joj nije pružio pravovremenu pomoć kako bi joj spasio život, navodi se u priopćenju ŽDO-a Split

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv muškarca (1982. godište) zbog teškog ubojstva svoje majke.

Okrivljenog 39-godišnjaka tereti se da je počinio navedeno kazneno djelo tijekom noći 3. listopada 2021. od 1:30 do 8:00 sati, u stanu na adresi prebivališta u Splitu, u stanju psihotičnog karaktera zbog kojeg nije bio u mogućnosti shvatiti značenje svojih postupaka i upravljati njima. Tereti ga se da je, nakon što se naljutio na svoju majku (1961.) koju je i ranije zlostavljao, upaljačem i zapaljenom cigaretom izazvao požar te ga se tereti da joj nije pružio pravovremenu pomoć kako bi joj spasio život, navodi se u priopćenju ŽDO-a Split.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor, te je zatraženo da sud nakon rasprave utvrdi kako je okrivljenik počinio protupravno djelo u stanju neubrojivosti i da mu odredi smještaj sukladno odredbama Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

Slobodna Dalmacija javlja da je osumnjičeni 39-godišnjak Branimir Sušić, a 61-godišnja žrtva je njegova majka Dolores Vukotić.

 

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
11:19 07.12.2021.

čovjek nije od jučer psihički bolestan, ...ne kužim zašto doktori ne preuzmu odgovornost kada takve ljude ostavljaju na ulici umjesto da ih spreme tamo gdje trebaju biti , u ludnici pod ključem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije