Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lagano poboljšanje

Temperature i dalje zimske, ali postupno će se razvedriti

zagreb, trg, zima (1)
Filip Brala/PIXSELL
27.03.2013.
u 07:53

Najviše temperature zraka u srijedu kretat će se od -1 do 4 Celzijevih stupnjeva, a u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu bit će toplije te će se temperature kretati od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac na dionici Novska-Okučani vozilo se jednim trakom na 145. km u smjeru Zagreba, izvijestio je jutros HAK.

Jak vjetar otežava promet na dijelu Jadranske magistrale. Između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene na snazi je zabrana prometa za I. skupinu vozila, odnosno za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.

Jak do olujni vjetar stvara probleme i na dijelu autoceste A6 Rijeka-Zagreb, puše između Kikovice i tunela Tuhobića, a rizičnim skupinama vozila (motocikli, autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama, hladnjače i furgoni sa metalnim sanducima) HAK preporučuje se da voze obilazno Starom cestom kroz Gorski kotar (D3) na dijelu Kikovica-Delnice.

U većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske kolnici su mokri ili vlažni i skliski, s mjestimice razgaženim snijegom. Zbog niskih temperatura na cestama je moguća poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. HAK upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Neznatan snijeg moguć na sjeveru zemlje

U srijedu će temperature i dalje biti zimske, ali DHMZ izvještava da se očekuje i postupno razvedravanje, najprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a od sredine dana u većem dijelu zemlje. No ipak, ponegdje na sjevernim kopnenim krajevima, uz pretežito oblačno vrijeme, moguće da ujutro padne neznatan snijeg. Puhat će većinom slab sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na sjevernom Jadranu prijepodne još umjerena i jaka bura. Najviše temperatura zraka kretat će se od -1 do 4 Celzijeva stupnja, a u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu bit će toplije te će se temperature kretati od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva . 

U četvrtak se očekuje da će biti djelomice sunčano uz hladno jutro i osjetno toplije poslijepodne. Sutra navečer i u noći na petak ponovno će se naoblačiti, ali neće biti snijega, nego je moguća mjestimična kiša.

>> Najviše snijega past će u Slavoniji, dio autoceste A1 zatvoren

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije