Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pismo namjere

Temelj za nadzor poštovanja etičkih standarda u medijima

trupčević
Goran Stanzl/PIXSELL
04.10.2011.
u 19:58

S pismom namjere postignut osnovni uvjet za natsnak Vijeća za medije. Inicijativa je pokrenuta prije pet godina.

Potpisivanjem pisma namjere za osnivanje Vijeća za medije, samoregulatornog tijela koje će nadzirati poštovanje etičkih standarda u medijskom prostoru, postignut je osnovni uvjet za njegovo nastajanje. Inicijativa je pokrenuta prije pet godina.

– Samoregulacija ovakvim vijećima bolja je nego da se zakonom pokušava intervenirati u medijski prostor – kazao je predsjednik HND-a Zdenko Duka.

– Često pričamo o slobodi medija, no ta sloboda podrazumijeva i odgovornosti – naglasio je Boris Trupčević, predsjednik Udruge novinskih izdavača pri HUP-u.

Pismo su potpisali ministar kulture Jasen Mesić, predsjednik HND-a Duka, udruge medijskih nakladnika, Ernest Strika iz Vijeća za elektroničke medije, Martina Sokač iz HGK i Reinhard Wessel iz Zaklade Konrad Adenauer.

Komentara 1

SI
sinaj
22:40 04.10.2011.

Kad vidim Borisa trupčevića da nešto potpisuje, odmah pomislim da neće izaći na dobro. Ali se nadam da potpisuje izjavu kojom garantira da Darko Pavičić neće više širiti dezinformacije (čitaj: laži)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije