Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TELECRPKA

Telekom Austria oprema govornice za punjenje električnih automobila

Telekom Austria
05.05.2010.
u 17:15

Zbog sve veće popularnosti električnih automobila austrijski državni telefonski operater svoje će govornice opremiti punjačima za aute.

Telekom Austria uvodi prototip telefonske govornice s integriranim utičnicama za punjenje električnih automobila. Kad projekt komercijalno zaživi, u ponudi će biti načini plaćanja mobitelom, SMS-om, payboxom ili RFID čip-karticom, slično ENC sustavu.

Telekom Austria trenutačno ima 13.500 govornica širom zemlje, među kojima je 700 multimedijskih postaja. Do kraja 2010. bit će priključeno 30 postaja za punjenje, na kojima će se moći puniti više od jednog automobila istodobno. Za napajanje će se koristiti obnovljivi izvori energije.

Hannes Ametsreiter, šef Telekom Austria grupe, izjavio je:

- Okupljamo svoje mogućnosti iz različitih segmenata korporacije da bismo ostvarili ovaj visokoinovativni projekt. Spajamo fiksnu infrastrukturu s našom dugo sticanom stručnošću na mobilnom području, gdje smo nudili uspješne usluge poput mobilnog parkinga, mobilnog plaćanja i identifikacijskih sustava, gdje se oslanjamo na dokazanu uspješnost projekata kao što je "paybox Austria".

Komentara 1

Avatar ludi kekec
ludi kekec
09:06 07.05.2010.

Pa kako to oni misle??? Prvo moraju od nas kupiti električni auto !!! Jer to jedino mi proizvodimo... na cijelom svijetu... i šire... Barem ste tako nedavno pisali... :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije