Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljski "posao"

Tek što je izišao iz zatvora, 'pao' pri primopredaji 27 kg heroina

'06.10.2011. Rijeka - Privodjenje na Zupanijski sud cetvorice osumnjicenih za krijumcarenje heorina uhvacenih na zracnoj luci Pula.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
Foto: 'Goran Kovacic/PIXSELL'
1/3
06.10.2011.
u 19:02

Četvorka je uhićena u Puli, a heroin je najvjerojatnije bio namijenjen istarskom narkomanskom tržištu.

Zbog krijumčarenja heroina u istražnom zatvoru u Rijeci završili su u srijedu Imri Bajrami (57), dvojica njegovih sinova Džemail (34) i Muhamed (21) iz Pule, inače podrijetlom iz Tetova, te Bugarin Emil Mitev (49).

Dva dana prije četvorka je zajedno uhićena u Puli pri primopredaji pošiljke od 27 kilograma heroina. Droga je put Hrvatske krenula iz Bugarske i dalje preko Makedonije, pa su i bugarska i makedonska policija o tome proslijedile informaciju našim istražiteljima koji su najstarijeg Bajramija stavili pod nadzor.

Heroin je, po svemu sudeći, bio namijenjen istarskom narkomanskom tržištu.

Sudac istrage odredio im je mjesec dana istražnog zatvora, a prijedlog obrane da se odrede iznosi jamčevina koje bi osumnjičenicima zamijenile zatvor odbijen je.

Inače, Imri Bajrami već je robijao zbog droge. Početkom 2002. godine bio je osuđen na deset godina zatvora zbog nabave i prodaje heroina. Bila je riječ o 3,8 kilograma heroina visoke čistoće koji je uskladištio u šumi nedaleko od Medulina, a policija ga je uhitila kad je iz skrovišta izvlačio paket s drogom.

Na suđenju je izrazio žaljenje i kajanje te priznao krivnju pravdajući se da je na posao s drogom bio prisiljen zbog dugova svoje obitelji u Makedoniji. No, nedugo nakon izlaska iz zatvora vratio se starom poslu.

Komentara 5

KR
kreont
19:14 06.10.2011.

Zašto su opće ovi likovi u hrvatskoj ? Postoji li kazna za trajnu deportaciju iz zemlje.

TR
trololol
19:18 06.10.2011.

Ako imaju Hrvatsko državljanstvo, a vjerojatno imaju, tada se ne mogu deportirati. Ako pak nemaju, onda im se na izricanju presude može izreči mjera deportacije i zabrana ulaska na određeno vrijeme.

TR
trololol
23:31 06.10.2011.

Admine, može jedno pitanje? Jesi eurobananin komentar izbrisao radi toga što je izjavio da su pripadnici albanske zajednice u gradu Frankfurtu \"najpoznatiji\" po tome što su neki od njih članovi narko miljea ili poradi riječi \"Šiptar\" kojom Albanci nazivaju sami sebe, a što bi u slobodnom prijevodu značilo \"orlova djeca\". Ukoliko taj naziv smatraš politički nekorektnim, tada ću sa zadovoljstvom rabiti nazive poput Arbanas, Arnaut ili u krajnjem slučaju Albano-hrvat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije