Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

TDR gradi tvornicu u Iranu i širi poslovanje na azijsko tržište

duhan
Dragutin Šantoši
18.02.2010.
u 10:31

Ovom investicijom vrijednom 30 milijuna eura, TDR se još snažnije pozicionira kao jedan od vodećih hrvatskih izvoznika, koji više od 50 posto svoje prodaje ostvaruje na inozemnim tržištima, izjavio je Davor Tomašković, predsjednik uprave TDR-a. Na iranskom cigaretnom tržištu godišnja prodaja veća je od 70 milijardi cigareta.

TDR započinje gradnju tvornice u Iranu i širi poslovanje na tržište jugozapadne Azije. Ugovor o suradnji TDR-a, koji posluje u sastavu Adris grupe, i vodećega iranskoga duhanskog proizvođača Iranian Tobacco Companyja potpisali su danas predsjednik uprave TDR-a Davor Tomašković i predsjednik uprave Iranian Tobacco Companyja S. Mahmood Abtahi.  

- Očekujemo da ćemo i 2010. godinu obilježiti nastavkom svoje vodeće pozicije u regiji i širenjem poslovanja na nova tržišta. Ovom investicijom, vrijednom 30 milijuna eura, TDR se još snažnije pozicionira kao jedan od vodećih hrvatskih izvoznika, koji više od 50 posto svoje prodaje ostvaruje na inozemnim tržištima - izjavio je Davor Tomašković ističući kako je ovo važan poslovni događaj ne samo za TDR nego i za hrvatsko gospodarstvo.

TDR i Iranian Tobacco Company tvornicu će graditi u Sariju, glavnom gradu pokrajine Mazandaran. U Iranu bi TDR trebao pokrenuti proizvodnju svojih brendova Ronhilla i Respecta, a dogovorena je i suradnja na proizvodnji zajedničkog brenda vodećega hrvatskoga i iranskoga proizvođača cigareta. Planirani kapacitet tvornice u Iranu je proizvodnja 6,5 milijardi cigareta godišnje. Na iranskom cigaretnom tržištu godišnja prodaja veća je od 70 milijardi komada cigareta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije