Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor Marasu:

'Možda bi bilo najbolje da se Cammeo ugasi, a ovih tisuću obitelji iseli u Irsku'

Foto: Pixsell
1/6
05.12.2017.
u 14:28

'Što je problem? Otvaranje radnih mjesta? Isplaćivanje najveće plaće u branši i to do 10. u mjesecu?', pitaju se iz Taxi Cammea u svojoj reakciji na izjave Gordana Marasa u Saboru.

Nakon što je SDP-ov zastupnik Gordan Maras jutros u Saboru zatražio da se provjeri isplaćuje li tvrtka Cammeo plaću na nezakonit način oglasili su se i iz te tvrtke. 

'Cammeo Grupa zapošljava više od tisuću djelatnika, od čega je gotovo 800 radnih mjesta vozača u Hrvatskoj i Sloveniji. Prosječna mjesečna plaća naših vozača u Hrvatskoj je 5.800 kuna NETO, a isplaćuje se u skladu sa svim knjigovodstvenim i poreznim standardima', priopćili su iz Cammea i dodali da njihovi vozači imaju najviše plaće u branši.

'Težimo da još i više poboljšamo radne i financijske uvjete, kao i da se naši vozači osjećaju kao dio velike Cammeo obitelji. Međutim, upravo gospodin Maras, kao bivši ministar poduzetništva, bi trebao znati da su trenutna opterećenja poduzetnika prevelika te da je i ovih 5.800 kuna izazov kako ih 'osigurati'', poručuju u priopćenju. 

Navode da je prošle godine Cammeo Grupa uplatila više od 21 milijun kuna poreza, a da ovogodišnji trendovi pokazuju povećanje poreznih davanja od 40 posto.

'I na ovogodišnju dobit smo uplatili porez, a onda smo je potom u cijelosti reinvestirali, odnosno otvorili smo 200 novih radnih mjesta, ponudili prijevoz i u onim krajevima Hrvatske gdje ga do sada nije bilo, a društveno-odgovorno poslovanje i našu ideju da prijevoz treba biti dostupan kao voda - nastavit ćemo i dalje. Što je problem? Otvaranje radnih mjesta? Isplaćivanje najveće plaće u branši i to do 10. u mjesecu? Možda bi bilo najbolje da se Cammeo ugasi, a ovih tisuću obitelji iseli u Irsku. No, tko bi onda porezima financirao one koji saborsku govornicu koriste za lažne i neprovjerene optužbe. A do tada - naša vrata bila su i bit će otvorena i inspekcijama i medijima i saborskim zastupnicima, kao i bivšim ministrima poduzetništva koji o poduzetništvu znaju onoliko koliko su i napravili u četverogodišnjem mandatu', zaključuju u priopćenju. 

Podsjetimo, Maras je rekao da ima informacije da je 600 vozača tvrtke Cammeo prijavljeno na minimalnu plaću te da rade po 12 sati dnevno. 'Netko će reći to je uslužna djelatnost i da je teško podići plaću, ali ta se tvrtka pohvalila s dobiti od preko 10 milijuna kuna, što je skoro 15 posto od prihoda. Kada bi se plaća povećala 500 - 600 kuna tim ljudima, ta tvrtka bi i dalje na razini godine ostvarivala 5, 6 milijuna kuna. I dalje bi imala visoku dobit, a ljudi bi imali veću plaću', kazao je Maras. 

Galerija: Ovo je 10 najružnijih automobila svih vremena

1/11

Komentara 11

BR
brojevi
18:02 05.12.2017.

Svakom izjavom ovog maloumnog pjetlića SDP gubi deset biraća. Računajući Beru, Glasnovac i još neke SDP-ove bisere, stvarni rejting stranke past će na 16% ili po crobarometru fiktivnih 26%.

Avatar mofo
mofo
14:48 05.12.2017.

Ma ako Maras buhtla kaže, onda mora biti istina... Gasi cammeo, fućkaj radnike, ako odu u irsku u vrijeme HDZ-a tim bolje, prije će cijenjena buhtla na vlast pa rijesit probleme svih Hrvata jednim potezom kapka lijevog oka...

PP
plavac plavi
15:01 05.12.2017.

Vrtni patuljak je "legenda"!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije