Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okršaj

Tata Kerum: Joško ga je složio na zemlju jednim livim krošeom

'08.08.2009., Hvar, Hrvatska - Okrsaj u ringu. Frane Radnic osvojio  titulu prvaka hrvatske, a Zeljko Kerum se pojavio sa sinom Joskom. Photo: Nino Strmotic/Vecernji list'
Foto: 'Nino Strmotic/Vecernji list'
1/3
23.08.2011.
u 11:00

Josipu Balibanu slomljen je nos, natučeni prsište i rebra te izudarane noge

– Moj Joško je stidljiv, miran i povučen. Ne pije i ne puši. Trenira svaki dan, studira ekonomiju, momak je stvarno na mistu. Nikada se u životu nije potukao, a ne bi se dogodilo ni sada da ga pijani huligani nisu provocirali – kaže Željko Kerum, splitski gradonačelnik.

Ogorčen je izjavama sudionika tučnjave u subotu u 23 sata, u kojoj se našao i njegov sin Joško, koji tvrde da je upravo Kerum junior započeo makljažu.

Naime, uz 21-godišnjeg Joška tukli su se njegovi prijatelji Ante M. (21) i Ivan K. (20), dok su se na suprotnoj strani našli Josip Baliban (29) i Zoran V. (26). Josip i Zoran noć su proveli u policiji kako bi se otrijeznili, a nakon što su pušteni ispričali su kako je Joško Kerum njih provocirao, bahatio se i prvi ih napao, udarcem glavom o Josipovu glavu.

No, Željko Kerum kaže kako je Joško, koji je medijima ostao nedostupan, njemu ispričao potpuno suprotnu priču, a on mu, poznavajući svoga sina, bez zadrške vjeruje.

Glavom u glavu

– Joke je vozio, oni su mu prepriječili put. Pokušao se na rikverc izvući, ali su oni išli za njim. Zašto, ne znam. Bili su pijani, valjda zbog toga. Joško je izašao iz auta i rekao im neka ih puste na miru, ali jedan od njih je isto izašao iz svoga auta i raspalio Joška glavom u glavu. Budala pijana, Joško trenira i braniti se zna. Nokautirao ga je jednim livim krošeom. Drugi momak ga je udario nogom, normalno je da je i njemu uzvratio. Složio ga je na zemlju. Branio se! Šta je mogao?! – tvrdi splitski gradonačelnik.

Dvojica prijatelja koji su se tukli na strani Joška Keruma teže su ozlijeđeni, ali ozljede nisu obrambene: slomili su kosti na šakama, odnosno riječ je o samoozljeđivanju do kojega je došlo dok su mlatili protivnike. Momci sa suprotne strane prošli su poprilično loše. Osobito je žestoke batine dobio Josip Baliban. Iako su njegove ozljede okarakterizirane kao lakše, riječ je o napuknućima, nagnječenjima i sličnom te je jasno da je dobro premlaćen.

To što su protivnici njegova sina izvukli deblji kraj, Željku Kerumu nije čudno, s obzirom na to da Joško trenira borilačke vještine.

– Joško je napadnut i branio se. On je utreniran, da je htio, mogao ih je slomiti, ali nije. Huligani koji su ga napali nisu normalni. Ne vjerujem da su se dirali u Joku zato što je moj sin. Bili su pijani i to je to. Klošari! – zaključio je tata Željko.

Pokušali smo razgovarati s Josipom, koji je dobio batine, ali na telefon smo dobili samo njegovu majku Anu.

– Josipa je prijatelj odvezao kod liječnika. Nije mu dobro, teško diše, boli ga u prsima. Danas je puno gore nego prvog dana – ispričala je Josipova majka.

Cipelarenje

Josip je s prijateljem išao na momačku večer. Prije toga su popili, ali, tvrde, nisu izazivali tučnjavu. Josip se loše sjeća događaja, ali njegov prijatelj Zoran, koji je imao manje od 0,5 promila alkohola u krvi, ali je ipak zadržan u policiji na triježnjenju, ispričao je, nakon što je pušten iz pritvora, priču suprotnu Joškovoj. Tvrdi kako je Kerumov sin svojim terencem njima prepriječio prolaz, a nakon svađe Josipa udario glavom o glavu. Nakon što je pao na tlo, nastavili su ga mlatiti i cipelariti.

– To vam je sve istina. Tukli su ga nogama dok je bio na cesti. Imamo za to dokaze, liječnički nalazi govore koliko je loše – kaže Josipova majka Ana. Josip je zadobio frakturu nosne kosti, ima natučena rebra i prsnu kost, ozljede po nogama.

– Vidi se da su ga udarali dok je ležao na podu! – kaže nam potresena majka. Na pitanje hoće li podizati tužbu protiv gradonačelnikova sina i njegovih prijatelja, kaže kako će o tome još razmisliti.

– Ne znam što bih vam rekla. Josip je otišao ne preglede, nema ga već pola dana. Mobitel je ostavio doma, ne može se javiti i sada se previše brinem kako je da bih mogla o tome razmišljati – rekla je Josipova majka. Strahuje da, unatoč tome što joj je sin pretučen, od tužbe neće biti nikakve koristi.

– Znate što, mi smo vam obični ljudi, sirotinja s Brda, a Kerum vlada Splitom. Za tužiti ga morali bismo imati jako dobrog odvjetnika, a tko će ga platiti?! Kerum uvijek može naći boljega. Još ćemo vidjeti – zaključila je Ana Baliban.

Komentara 40

BA
barjak
19:21 23.08.2011.

\"Mirnom Sinu\" i kolegama siledjijama se isprijecila dvojica pijanih a ovi na njima potrgaju ruke i skoro na smrt ih iscipelare. Pametan covjek se za tako nasilnog sina stidi....

TO
Tot
11:54 23.08.2011.

ponovo torcida s brda ,takozvani brđani dobili po lampi....

Avatar double_D
double_D
11:46 23.08.2011.

Brdo seljačina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije