Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za sina

Tata iz bijega: Mi smo dobro, nemojte nam oduzimati dijete!

stanko, mateja
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/4
19.10.2011.
u 08:06

Kad policija otkrije gdje se skrivaju, sina Darija će im oduzeti, dobio je skrbnika na godinu dana.

Mi smo dobro, nemojte nam oduzimati dijete – poručio je telefonom policiji Stanko Ž. (25), koji se sa 17-godišnjom Matejom V. već peti dan skriva kako im Centar za socijalnu skrb ne bi oduzeo jednomjesečnog sina Darija. Zbog tog poziva odbjegli par lociran je na području istočne Hrvatske, kao što je policija preksinoć priopćila, ali točna adresa na kojoj se nalaze još nije poznata.

>>Samo jedna od 10 maloljetnih majki ostane bez svoje bebe

Drama s parom koji je iz trošne kućice u Koprivničkom Ivancu pobjegao u petak, na dan kad su socijalni radnici došli po njihova sina, tako se pretvara u klasičnu policijsku istragu. Zakonski, posve je izvjesno kako bi to trebalo završiti – kada snage reda otkriju gdje su Stanko i Mateja, dijete će im oduzeti, a Centar za socijalnu skrb smjestit će ga u udomiteljsku obitelj. Drukčije i ne može biti jer je rješenje o privremenom oduzimanju, koje je donio koprivnički Općinski sud, pravomoćno.

Ljudski gledano, stroga zakonska procedura otvara mogućnosti da stvari krenu po zlu. Kako će izgledati prisilno oduzimanje djeteta? Što je sve sposobna učiniti malodobna majka, očito jako privržena svome sinu, možda i u nekom od postporođajnih sindroma? Na ta pitanja u Obiteljskom zakonu odgovora nema.

Više čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista...

Komentara 82

BG
bijesna glista
08:29 19.10.2011.

Hm Stanićka je dobro zaključila. Samo korak po korak i razgovarati. Nažalost u ovoj državi otimačine i lopvluka začinjenog drogom i kriminalom policija je za neke idiote premekana, ali u ovoj situaciji bi mogla odraditi posao profesionalno, no to bii moglo donijeti više štete nego koristi. Očito se nisu sposobni brinuti o sebi i djetetu, ali mogli bi naučiti, pa im treba pružiti šansu.

OB
-obrisani-
08:30 19.10.2011.

Siroti ljudi. Umjesto da ih se pohvali i omoguci ocu da nadje posao...oni im zele uzeti dijete. Da su ga ostavili pred necijim vratima onda bi svi graknuli \"kakvi su to roditelji\"... I kakve veze tu imaju godine???

DR
drznedaj
19:58 19.10.2011.

NMovinari, admin, provjerrite navode korisnika friza. AKo je to istina to je skandal koji mora izac na vidjelo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije