Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brando Benifei
Povratak na članak

Talijanski europarlamentarac: 'Ni u jednom trenu nismo pokušavali ilegalno preći granicu'

Vijest o talijanskoj novinarki koja je s bosanske strane granice pokušala do europarlamentaraca na hrvatskoj strani dovesti migrante baca novo svjetlo na incident koji se tijekom vikenda dogodio na granici, a zbog kojega će sutra, kako neslužbeno doznajemo, premijer Andrej Plenković telefonski razgovarati i s predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem

Komentari 19

VE
vedranozretic
18:27 02.02.2021.

Nije bitno šta su namjeravali ili nisu namjeravali. Ušli su na područje na kojem ne smiju biti ni u Hrvatskoj niti u bilo kojoj drugoj državi. I to su morali znati, a ako nisu, to ih ne opravdava. Nije bitnoo je li ih SDP pozvao ili nije. Očito su bili u dosluhu, a to je samo po sebi veleizdaja.

VL
Avatar 0svetnik Ernesta Fulira
0svetnik Ernesta Fulira
18:45 02.02.2021.

Bagra smrdljiva... šta to znači što su europarlamentarci? Oni su u smislu zaštite granice ljudi kao i svaki drugi. Ne radi se ovdje o Schengenskoj granici, nego o vanjskoj granici EU. To je tvrda granica i takva treba ostati. One koji se tamo zateknu mimo graničnog prijelaza, ako se ogluše na upozorenja granične policije, uhvatiti, uhititi, transferirati i poslati sucu, Ako se opiru, upotrijebiti silu. Ako napadnu policajce, upotrijebiti vatreno oružje. Točka.

VL
SK
SkvikiZg
18:21 02.02.2021.

- Ni u jednom trenutku nismo namjeravali ilegalno preći granicu. Samo smo radili svoj posao, provjeravali na terenu kako se troši novac koji EU daje za upravljanje tom granicom. Zaustavljeni smo dosta daleko od granice. Pa i uvjerili su se,, nema prelaza a ni blizu prismrditi na dobro čuvanu granicu. No u prijašnjoj izjavu su došli kontrolirati kako naši policajci postupaju sa onima koji žele ugroziti teritorij EU. Ma koji su to muljatori i lažljivci.

VL
KO
Kološanin
18:39 02.02.2021.

Prije objave vijesti o ovom incidentu, SDP je na svojoj službenoj stranici objavio članak Osuđujemo sprječavanje dolaska delegacije EP-a do granice Hrvatske i BiH. Unatoč tome, Picula tvrdi da samoprozvana delegacija nije kontaktirala SDP. Ispali ste smiješni sa svojom SDP - talijanskom kokošarskom spletkom, a još smješniji pokušajima njenog opravdavanja.

VL
PO
postolar
18:58 02.02.2021.

Šteta da Brando nije dobio od hrvatske granične policije po kostima. Neka proba preči američku granicu ilegalno ili rusku. On baš, faktor 0 je došao provjeravati kako se troši novac za kontrolu graničnih prijelaza. Neka ide na Lampeduzu spašavat ilegalne izbjeglice.

VL
AT
atlantisind
18:11 02.02.2021.

Ako ih je tolika briga zasto ih ne vode sebe .Zasto nasu glupi politicari ne postave takva pitanja?

VL
PE
PetiElement
18:18 02.02.2021.

Ne treba generalizirati.. ne misle svi Talijani tak.... ovo je neka ekipica tipa naše Sever i ostatka.. a u EU parlamentu su.. njihovi ih moraju "pokriti"...... samo dokaz da tamo sjede svakakvi bilmezi iz zemalja EU, nezasluženo..

VL
MK
MKinkognito60
18:33 02.02.2021.

Europarlamentarci iz Italije zaustavljeni na 200 m od granice htjeli gledati. Bio sam u hotelu Lovranska draga, to vam je ona poznata kao nekad ukleta kuća. Sa terase tog hotela običnim kazališnim dvogledom sam mogao preko mora brojati automobile na krčkom mostu. To su destci kilometra udaljenosti i još preko mora i sve se vidjelo. Na 200 metara mogli su i čuti galamu i jauke ako bi policajci bili nasilni. Uostalom poslije su i ušli u BIH na legalnom prijelazu, za vjerovati je kako su željeli na zelnoj granici prijeći u BIH. Možda je bila provokacja dokazati kako eto prelaze granicu u Hrvatskoj gdje god hoće, u svakom slučaju provokacija.

VL
BU
burza
18:59 02.02.2021.

Picula laze Borzanica se bunila zasto ih nisu pustili na granicu

VL
Avatar southman
southman
19:42 02.02.2021.

Duge cijevi na rame i prst na obarač !

VL
DU
Deleted user
19:34 02.02.2021.

Trebalo bi inzistirati na pismenoj isprici

VL
TR
treb
18:54 02.02.2021.

Tko sve ide u europarlament...

VL
DU
Deleted user
18:33 02.02.2021.

Ima i talijanskih europarlamentaraca koji tvrde da je Istra njihova. Plenkovićevi veliki pučani...

VL
SL
slavenZadravec
20:23 02.02.2021.

Nas bi ipak prvenstveno trebalo zanimati radi li naša policija u skladu sa zakonom ili provodi svoje zakone.

VL
SL
slavenZadravec
20:27 02.02.2021.

Zanimljivo kako se mnogi kunu u svoj kršćanski identitet, ali kod migranata im ne pada na pamet kršćansko milosrđe nego prizivaju tvrdu primjenu sile zakona.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.