Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNI OTPAD
Povratak na članak

Talijani s granice vratili vagone Ininih cijevi jer su kontaminirane radioaktivnim tvarima

Radioaktivni otpad u Hrvatskoj se čuva u dva institucionalna skladišta – u Institutu Ruđer Bošković te u Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada.Oba se nalaze u Zagrebu.

Komentari 7

DO
dopizdilomi
11:01 27.03.2017.

Radioaktivni otpad se čuva u Zagrebu, o čemu je već pisano i u ovom glasilu. Može se reči na par stotina metara od centra tj. trga. Vrlo ekološki i vrlo inteligentno a naročito stručno. Prošlo je par godina od istoga članka i nitko ništa nije pokrenuo u vezi navedenog.

VL
IL
ilijan
16:18 27.03.2017.

Te cijevi trebalo bi izvesti u S. Koreju to je tamo jako popularno...

VL
Avatar possibilis
possibilis
11:20 27.03.2017.

Hrvatska skladisti otpad na dvije lokacije. A kuda ce s ovim vagonima? Zar to nije treca lokacija? Ako strucnjaci sumnjaju u "prirodno ionizirajuce zracenje", koji je tocan uzrok kontaminacije ovih cijevi? Zasto novine nisu objavile u sto tocno strucnjaci sumnjaju. (23.7. 11:18). I posljednje pitanje: tko ce odgovarati i kada za utaju informacija ili zracenje za koje javnost ne zna?

VL
SO
sofisticated
11:29 27.03.2017.

Između ostalog rep hrv je postala prihvatni centar radioaktivnog otpada.

VL
DE
demokršćanin
17:56 27.03.2017.

INA čisti svoja skladišta pa je tako prodala u otpad i istrošene cijevi koje su služile pri pokusnim bušenjima novih nalazišta.Ako su cijevi zaista radioaktivne onda su one bile radioaktivne već onda kada ih je INA kupila davno prije negdjee i od nekoga.Pri bušenju se ta radioaktivnost mogla smanjiti a ne povećati.Onaj koji je sudjelovao u kupnji takvih ozračenih cijevi dobio ih je sigurno po povoljnijoj cijeni za INU,a možda nije ni znao što kupuje a možda mu je nešto kapnulo i u džep.

VL
NE
nevjerujženikojalaže
11:28 27.03.2017.

mi smo radišan narod. zračimo pozitivno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.