Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokolj u Afganistanu

Talibani odsijecaju glave i slike na kojima su i krvnici šalju u svijet

talibani  (1)
AFP/PIXSELL
01.09.2012.
u 22:32

Ubijena je i šestogodišnja djevojčica, ali vlasti nisu sigurne jesu li počinitelji talibani ili članovi obitelji nesretne djevojčice

– Bog nam je podario veliku pobjedu, sve smo ih pobili. Četiri glave koje vidite odrubljene su pripadnicima paravojne formacije, a ostale pripadnicima pakistanske vojske – uz povike Alah Ekber (Alah je najveći) kazao je na videosnimci koja je dospjela u medije dugobradi taliban držeći u ruci krvavu sjekiru kojom su vojnicima bile odrubljene glave. Naime, na prikazanim videosnimkama jezivog sadržaja 17 odrubljenih glava poredano je na bijeloj plahti, a iza njih s puškama koje su oduzeli pogubljenim vojnicima stoje maskirani pripadnici talibana.

Prema tvrdnjama pakistanske vojske, vojnicima su glave odrubljene u nedjelju kada su talibani iz pokrajine Kunar iz Afganistana prešli u Gornji Dir na sjeverozapadu Pakistana. To je novi slučaj odrubljivanja glava u posljednje vrijeme. Naime, prema njihovu vjerovanju, odrubljivanje glave neprijateljima ili nevjernicima otvara im vrata raja.

Kako bi ušli u raj, talibani ne odrubljuju glave samo vojnicima nevjernicima i neprijateljima nego i nevinoj djeci. Naime, u južnoj pokrajini Kandahar pronađen je 12-godišnji dječak odrubljene glave. Njegova glava postavljena je blizu tijela kao upozorenje policijskim snagama jer brat ubijenog dječaka bio je član afganistanske lokalne policije. To je poruka svim članovima te policije, poručili su talibani. Otkrivena je još jedna žrtva, najmlađa, u istočnoj pokrajini Kapisa. Ubijena je i šestogodišnja djevojčica. Predstavnik vlasti izjavio je kako nisu sigurni jesu li djevojčicu na takav način ubili pripadnici njezine obitelji ili talibani. Kako bilo, istražitelje vlasti ne mogu poslati jer je područje nesigurno.

Komentara 31

DE
Daniel Ellsberg je heroj
07:26 02.09.2012.

UK+USA stvaraju Talibane, ekstremiste i fundamentaliste po Siriji. Zar je mogucno da onaj koji pise clanak u novinama ne moze sagledati siru sliku? Isto tako te iste zemlje stvaraju Talibane po Kavkazu. Cilj im je siriti kaos sirom svijeta a onda upravljati svijetom. Nikoja muslimanska ni krscanska drzava ne moze pobijediti USA ali Amerika svakoga moze destabilizirati, svakome moze donijeti kaos. To mnogim drzavama i radi.

Avatar El Indio
El Indio
08:00 02.09.2012.

02.09.2012. u 07:30h Daniel Ellsberg je heroj je napisao/la: ----------------------------------------------------------------- Ako lazem onda objasni odkud vodze koji su se borili protiv Sovjeta borili i protiv talibana kao sto su Ahmad Šah Massud, Abdul Hak? Zasto je postojao sjeverni savez Afganistana? Velis talibani imali zapadno oruzje, koliko ja znam imali su sovjetsko oruzje. Prvo se pozanimaj o Afganistanu a ne nesto na pamet pisat

OL
olovka
23:00 01.09.2012.

Zar su potrebni komentari ? ipak da znamo, da u nekim slucajevma(drzavama) ,radi svojih interesa demokratski zapad je na njihovoj strani .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije