Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOK PREDLAŽE:

Taksistima za niže cijene dati subvencije za gorivo ili smanjiti PDV

24.01.2013., Zagreb - Zagrebacki taksisti.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
27.01.2017.
u 06:30

U radnoj su podskupini za izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu predstavnici HGK, HUP-a, HOK-a, gradova...

U Ministarstvu prometa jučer je održan prvi sastanak radne podskupine za autotaksi prijevoz i druge oblike prijevoza osobnim automobilima u cestovnom prometu u okviru radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Članovi radne podskupine predstavnici su Splita, Zagreba, Rijeke i Velike Gorice, Ministarstva gospodarstva, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore te Hrvatske obrtničke komore. Božo Miletić, predstavnik HOK-a, kaže da je jedan od njihovih prijedloga da se taksi prijevoz približi građanima kroz niže cijene dok bi taksisti ostvarili pravo na subvencije kroz jeftinije gorivo ili manji PDV. 

>> Taksist 80-godišnjakinji spasio životnu ušteđevinu od 65.000 kuna

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
08:34 27.01.2017.

Imam ja bolji prijedlog: svakom šahistu iz ZG Taxija dati mjesečno 20.000 kuna (naravno netto) jer igrati šah i belu na otvorenom pogotovo pri ovakvim temperaturama koje sada vladaju te po ljetnim vrućinama nije lako. Zatim svakome dati kameru kojom budu snimali vozače Ubera te kompjutor da mogu fotke obraditi i slati si međusobno. Zatim ljeti klimatizirane a zimi grijane kontejnere sa besplatnim pićem na svim stajalištima a na aerodromu poseban terminal za VG taxiste. I naravno nove automobile: najbolje Lade iz sedamdesetih godina..... Pa dobro ljudi moji, jesu li svi polako poludili u ovoj državi???

JU
jurajuric118
06:42 27.01.2017.

svako malo se neko seti da bi niži pdv ili neku glupost. pun mi ih je. pa tak bi v svakoj branši mogli reči, joj daj mi niži pdv pa budem bolje radil za građane. a građani na kraju kitu osete, dok se gazde bogate.

DE
deda1234
09:03 27.01.2017.

Ma dajte im plavidizel!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije