Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jurili pod rotirkama

Taksist: Policajci bi nas ubili da nisam kočio u zadnji tren

'08.08.2012., Zagreb - Na krizanju Petrinjske ulice i Pavla Hatza, dogodila se prometna nesreca policijskog kombija i Taxi Cammea, u kojoj su ozlijedjena dva policajca i jedna policajka. Photo: Anto M
'Anto Magzan/PIXSELL'
10.08.2012.
u 09:10

Iako je policijski kombi udario u automobil taksija Cammeo, za nesreću je svejedno kriv taksist kojega su od smrti dijelili centimetri

U sudaru policijskog kombija i Cammeova taksija koji se u srijedu u 18.50 dogodio na križanju Petrinjske i Ulice Pavla Hatza teško je ozlijeđena vozačica kombija, dok su dvojica policajaca u kombiju lakše ozlijeđena, kaže se u službenom priopćenju zagrebačke policije. Iz priopćenja se također može iščitati kako je vozač taksija, koji se kretao Petrinjskom ulicom u smjeru sjevera, udario u policijski kombi koji je u raskrižje ušao na crveno svjetlo krećući se Ulicom Pavla Hatza u smjeru istoka. Vozač taksija Ibro Salihović (55) tvrdi da on nije udario u kombi, nego kombi u njega, točnije u lijevi prednji dio automobila koji je vozio.

>> Grafički prikaz sudara

– Da u zadnji trenutak nisam uspio prikočiti, ubili bi i mene i putnicu jer bi to bio izravan udarac u vrata – govori nam potreseni Salihović. Nakon sudara odmah je potrčao pomoći policajcima, ali njemu pomoć nije pružena.

– Liječnici hitne pomoći nisu me ni pitali kako sam, boli li me što, potpuno su me ignorirali. Pregledali su samo policajce, nakon čega su ih odvezli u bolnicu – navodi taksist koji je i te kako osjetio i još uvijek osjeća posljedice. Ukočen mu je vrat, boli ga cijela desna strana tijela, a cijelu noć je povraćao i nije uspio zaspati jer, kako je napomenuo, centimetri su ga dijelili od smrti. Šokiran je i time da se njega krivi za prometnu nesreću, jer on je poštovao sve prometne propise, a policajci na kombiju nisu imali uključenu sirenu, već samo rotirku, pa ih je bilo puno teže uočiti. Ali zakon je jasan, jer i samo s upaljenom svjetlosnom signalizacijom policija smije proći kroz crveno svjetlo. Kada smo tu informaciju prenijeli Salihoviću, iskreno nam je odgovorio:

– Bez obzira na to što imaju uključene rotirke, ne mogu se ponašati kao da nema nikoga na ulici. Da su imali uključenu sirenu, do ove nesreće ne bi ni došlo jer je takav signal u prometu mnogo uočljiviji, posebno tijekom dana.

Komentara 38

Avatar future Gohan
future Gohan
09:34 10.08.2012.

Kakve smo sve Vlade imali do dana današnjeg... ma i dobro smo prošli kakvu policiju imamo... mnogi su ostali još od milicije, vlade i političari korumpirani, vlada nepotizam i nesposobnost, šefovi mupa, od lokalnih sela do metropole se postavljaju političkim putem, na svakoj smjeni vlasti bude ista priča... u mup se ne ulaže, nit u obuku, niti u opremu, a tu ne mislim na eletcoshockere, već na obične umrežene kompjutere koje namaju inspektori da bi mogli raditi svoj posao... na kraju krajeva smo i dobro prošli... zna se kako se i upada u akademiju za policajca... uh, imamo mi jako puno posla u našoj domovini, ali dok ne odapne današnja politička "elita" izrasla u prošlom sustavu i "školovana" u ratnim nemirima kako samo krast... do onda patimo, ili pak na ulice i udri!

RT
Rollo Tomasi
09:55 10.08.2012.

Bokca mu, ako su bili pod rotirkama i jurili na intervenciju jer je bila tučnjava, napad, razbojništvo, pa o čemu mi pričamo? Nisam mogao ne primijetiti po gradu da se ljudi uredno miču hitnoj i vatrogascima, ali policiji nitko živ.

JA
james49
09:18 10.08.2012.

Kak on misli da bi policajci pogrešili? Pa ipak oni provode zakon i kontroliraju prekršaje. Oni su nepogrešivi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije