Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tadić: Rezolucija o Srebrenici neće naići na najveće odobravanje

tadić
AFP
10.01.2010.
u 18:31

- Političari su ti koji moraju biti u stanju preuzeti odgovornost i za takve političke odluke, jer ih zbog toga građani i biraju na izborima, a onda ih na izborima nagrađuju ili kažnjavaju zbog toga.

U izjavi za Radioteleviziju Republike Srpske predsjednik Srbije Boris Tadić ocijenio je da Rezolucija o Srebrenici, koju bi Skupština Srbije uskoro trebala donijeti, neće biti primljena s najvećim oduševljenjem u Srbiji, a ni u Republici Srpskoj. Tadić vjeruje da će vremenom Rezolucija dobiti potporu "ne samo u Srbiji nego i svugdje gdje živi naš narod".

- Međutim, političari su ti koji moraju biti u stanju preuzeti odgovornost i za takve političke odluke, jer ih zbog toga građani i biraju na izborima, a onda ih na izborima nagrađuju ili kažnjavaju zbog toga - rekao je srbijanski predsjednik Tadić dodajući da je prihvaćanje Rezolucije obveza Srbije prema Haaškom tribunalu. Samo takvom politikom, nastavio je Tadić, možemo braniti žrtve i obitelj Zec u Zagrebu, jer taj slučaj je više nego aktualan zadnjih dana, dodajući da je riječ o ubojstvu djevojčice od 12 godina koje je bilo etnički motivirano.

Tadić je zaključio da je politikom uvažavanja tuđe patnje i odavanja poštovanja tuđim žrtvama moguće na međunarodnom planu stjecati kredibilitet za vođenje nacionalne politike.

Rezoluciju o Srebrenici prihvatio je Europski parlament 15. siječnja prošle godine pozvavši sve europske zemlje da prihvate Rezoluciju i obilježe 11. srpnja kao dan sjećanja na genocid u Srebrenici. Već sama najava da bi Skupština Srbije trebala prihvatiti Rezoluciju o Srebrenici izazvala je velike rasprave, a posebice su veliki otpor davale desničarske stranke Srbije koje osporavaju ili umanjuju zločin u Srebrenici smatrajući da sličan dokument treba prihvatiti i za srpske žrtve.

Komentara 98

OP
Opomena
18:47 10.01.2010.

SMJESNA I TA EUROPA--USVOJILA REZOLUCIJU-A PROGLASILI DA NIJE BILO GENOCIDA,ahahahhahahahaah JEBE MUJO -HASU,giggigiig

NS
nek_se_zna
19:08 10.01.2010.

Tadic ima veliku muku! kako da izrecituje poznatu pricu da zemlju ne nose tri velike ribe,nego da je istina nesto sasvim drugo da su srbijanci u srbiji isto ko oni u drugim drzavama su ti pocinjitelji za agresije i genocidcid nad susjednim Narodima.

NS
nek_se_zna
18:47 10.01.2010.

aj aj aj kakvi su ovi srbijanci sve na silu priznaju i na silu navikli ,sa njima je sve silom, to je i zapad primjetio i silom joj odgovorila, nista oni (srbijanci)bez sile ne mogu i nisu navikli, a kadd primjenis silu ,oni se sili i dobro oklapaju ,sila je za njih lijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije