Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik srbije

Tadić osudio zahvalu premijerke Kosor Gotovini i Markaču

'Serbia\'s President Boris Tadic gestures during an urgent media conference in Belgrade July 20, 2011. President Tadic confirmed that Goran Hadzic, Serbia\'s last major war crimes fugitive, a Croatian
'IVAN MILUTINOVIC'
07.08.2011.
u 20:38

Izjava Jadranke Kosor ne doprinosi razvoju dobrosusjedskih odnosa Srbije i Hrvatske, kazao je Tadić

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Boris Tadić najoštrije je danas osudio izjavu premijerke Hrvatske Jadranke Kosor koja je zahvalila Anti Gotovini i Mladenu Markaču za zapovjedanje hrvatskom vojnom akcijom Oluja, doznaje agencija Beta pozivajući se na priopćenje Ureda predsjednika Tadića.

- Smatram da je jako važno to što se svi optuženi za ratne zločine, uključujući i hrvatske generale koji su prvostupanjski osuđeni, nalaze u Haagu - navodi se u priopćenju dodajući kako "izjava Jadranke Kosor ne doprinosi razvoju dobrosusjedskih odnosa Srbije i Hrvatske koje pokušavaju svoju suradnju podići na višu razinu nakon teških sukoba iz poslednjeg desetljeća prošlog stoljeća na prostoru bivše Jugoslavije, a koji su za sobom ostavili veliki broj stradalih, nestalih i protjeranih sa svojih ognjišta".

Srbijanski predsjednik drži kako se nikada ne smiju veličati ratni zločinci i istaknuo da "predstavnici demokratske države Srbije, koja je surađujući s Haaškim tribunalom isporučila 46 optuženih za ratne zločine, nikada to nisu činili".

- Nikakve predizborne kampanje i borbe za vlast ne smiju imati za temelj veličanje onih koji su počinili ratne zločine. To je vrlo neodgovorna politika - zaključio je Tadić

Komentara 103

OB
-obrisani-
17:15 09.08.2011.

08.08.2011. u 11:05h praseca gripa je napisao/la: ---------- ali je tu Mitrovic

SN
STUPID,NORMAL,GENIUS?WHO U R?
20:46 07.08.2011.

i mi smo osudili njegovog oca, kao anti mirotvorca i anti akademika a jabuka ne pada daleko od stabla ! a o gotovini i markaču, još ne može komentirati, jer presude nisu pravovaljane a kako srbija međunarodno stoji, raspast će se i presude

OB
-obrisani-
12:51 09.08.2011.

Meni je drago da se komunicira.....Samo me brine Jaca,mlogo bre place u zadnje vreme,koji joj je pendrek?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije