Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odnosi

Tadić kritizirao izjave J. Kosor, ona uzvraća: Ja se ni s kim ne svađam

\'01.04.2011., Smederevo, Srbija - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se s predsjednikom Republike Srbije Borisom Tadicem i predsjednikom Vlade Republike Slovenije Borutom Pa
HaloPix/PIXSELL
Autori: sp, IČ/VLM
29.08.2011.
u 18:06

Tadić je to izjavio na konferenciji za novinare nakon sastanka s češkim predsjednikom Vaclavom Klausom.

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Pragu da su “određeni stavovi i izjave koje su iznijeli hrvatska premijerka Jadranka Kosor i šef srbijanske diplomacije Vuk Jeremić – potpuno neprihvatljivi”.

Tadić je to izjavio na konferenciji za novinare nakon sastanka s češkim predsjednikom Vaclavom Klausom.

– Srbijansko-hrvatski odnosi previše su važni da bi nekoliko neodmjerenih izjava dovelo u pitanje njihov razvoj – rekao je Tadić dodajući kako su odnosi Srbije i Hrvatske najvažniji za stabilnost jugoistočne Europe.

Ističe i da je s predsjednikom hrvatske države Ivom Josipovićem učinio velik napor da se odnosi podignu na najvišu razinu te kako se tako mora i nastaviti.

Komentirajući u Puli medijska nagađanja u vezi s prijedlogom slovenskog premijera Boruta Pahora da posreduje u mirenju nje i srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, premijerka Jadranka Kosor izjavila je da osobno ne zna je li to inicijativa za mirenje.

– Što se mene tiče, ja se ni s kim ne svađam, samo iznosim nacionalne i strateške interese Vlade. Apsolutno je dopušteno premijerki Republike Hrvatske da iznosi povijesne činjenice i jača gospodarski potencijal svoje zemlje. Tako je bilo za mog odlaska u Kosovo, kao i u slučaju proslave Dana pobjede, kada sam iznosila samo činjenice, kao i to da smo mi bili žrtva agresije i da smo se branili i oslobađali svoju zemlju. Tu me nitko ne mora miriti ni s kim – istaknula je Kosor u Puli nakon druge sjednice povjerenstva Brijuna rivijere, prenosi HRT.

Komentara 79

BA
balance
20:06 29.08.2011.

Borise smijeni ministra Vuka trci pred rudu!!!

OB
-obrisani-
22:02 29.08.2011.

kabul - pogrešno - takvi pokušaji su na štetu Hrvatske, jer kod agresora srbije nema niti može biti ikakvih naznaka napuštanja agresorske politike i rata, jer nema niti priznanja agresije, žrtava, logora, katarze, a osim toga, za katarzu i ostalo,, potrebni su deseci godina demokracije i postupnog razvoja demokracije, priznanja drugih naroda i njihove kulture, jezika itd. Tu se radi o velikim civilizacijskim razlikama, a neke primisli o pomirenju, poslije sto godina pogroma, ne dolazi uopće u obzir u dogledno vrijeme, osim na štetu Hrvatske i Hrvata

OB
-obrisani-
19:55 29.08.2011.

Otrovni - pobednici jedini pišu \"istinitu\" povijest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije