Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJANSKI MEDIJI

Tadić na NATO-ovu brodu na dan kad je Srbija bombardirana

tadić, josipović
Goran Kovačić/PIXSELL
Autori: mf/VLM, hd
24.03.2010.
u 19:58

Vreme spominje da je susret držan u tajnosti, a da se prije govorilo o nekoliko mjesta pogodnih za susret, kao i da bi to moglo biti u Vukovaru, što je bila želja gradonačelnika toga grada.

Srbijanski mediji s velikim zanimanjem popratili su Josipovićev i Tadićev susret u Opatiji. Blic u povodu susreta Josipović-Tadić citira izjavu Ivana Vejvode, direktora Balkanskog fonda za demokraciju, da su Srbija i Hrvatska u ovoj regiji kralježnica i da, ako su odnosi dobri, onda je to dobro za cijelu regiju.

Večernje novosti ističu da je ovo prvi Tadićev susret s Josipovićem te da, prema hrvatskim izvorima, do radnog sastanka u Opatiji dolazi na inicijativu obojice predsjednika koji žele potaknuti dijalog o neriješenim bilateralnim pitanjima. List piše da su od hrvatskog priznanja Kosova odnosi pogoršani.

Politika navodi da će se razgovarati o bilateralnim odnosima i da će se dvojica predsjednika sastati i u subotu na Bruxelleskom forumu u organizaciji Marshallova fonda.

Vreme spominje da je susret držan u tajnosti, a da se prije govorilo o nekoliko mjesta pogodnih za susret, kao i da bi to moglo biti u Vukovaru, što je bila želja gradonačelnika toga grada. Sa srpske je strane odgovarano da je svako mjesto dobro, piše Vreme. List piše da je Opatija odabrana da se naglasi neformalnost, a podsjeća i na nedavni Tadićev intervju Vremenu u kojem je rekao da će susret imati smisla samo ako bude dao rezultate.

B-92 Službeni mediji u Srbiji nisu kritizirali Tadića, ali komentatori na internetskim forumima jesu zbog činjenice da se na dan koji je obljetnica početka NATO-ova bombardiranja Srbije vozio upravo na NATO-ovu brodu HRM-a, budući da je RH članica Sjevernoatlantskog saveza.

Komentara 14

OB
-obrisani-
21:20 24.03.2010.

Srbija nije bombardovana samo taj dan već 78 dana za redom. Ali to je prevaziđeno. Nismo više u ratu.

OB
-obrisani-
00:19 25.03.2010.

Serbskim medijima,..bi bilo tesko nací \"neki-datum\", ..a da nisu na taj dan dobili po repu od nekoga u svojoj -\"istoriji\"..., NATO, Oluje, Bljeskovi, Sremski-frontovi, Bombardiranje BG, Kragujevac, Krf, Sindjelic, ...pa do Kosovske bitke i prije...

BA
bakota
20:40 24.03.2010.

jadan Boki kako ce to bre da objasni 60% cetnika u SRBIJI....nebih bre voleo da mu budem u kozi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije