Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svečanost u čatrnji

Tadić i Kusturica s Dodikom kod Gradiške otvorili autocestu

autocesta banja luka - gradiška, boris tadić, emir kusturica, milorad dodik (1)
Foto: Dejan Moconja/Vecernji List
1/3
30.11.2011.
u 16:53

Vozačima će od Gradiške do Banje Luke trebati 25 minuta. Kilometar autoceste u prosjeku je stajao 3,75 milijuna eura.

Druga dionica bosanskohercegovačke autoceste Banja Luka – Gradiška u srijedu je službeno puštena u promet, prenose tamošnji mediji. Otvaranjem dionice od Mahovljana do Gradiške, duge 26,5 kilometara, cijelom je svojom dužinom osposobljena i čitava autocesta ukupne dužine 32 kilometra.

Vrpcu su u Čatrnji kod Gradiške zajedno presjekli predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srbijanski predsjednik Boris Tadić, a svečanosti je nazočio još jedan gost iz Srbije, filmski redatelj Emir Kusturica. Dodik je rekao da će nova prometnica promijeniti prostor kroz koji prolazi i približiti ljude, dok je Tadić istaknuo kako je nova dionica važna i u simboličnom i u funkcionalnom smislu.

Vozačima će sada trebati oko 25 minuta da prevale dionicu između dva grada, dok im je prije za to bilo potrebno oko sat vremena. Na dionici su izgrađena dva tunela, tunel Laktaši dug 370 metara te tunel Klašnice dug 400 metara. Radovi na izgradnji mahovljanske petlje još nisu do kraja gotovi pa će se do njihova dovršetka koristiti obilaznica.

Izgradnja druge dionice stajala je 90 milijuna eura, a čitava autocesta 160 milijuna. Ministar prometa i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istaknuo je da je kilometar autoceste u prosjeku stajao 3,75 milijuna eura.

Komentara 114

CV
crna vrana
20:30 30.11.2011.

Čudi me da nisu još nazočili Pupovac, Uzelac i Stanimirović pa da ekipa bude kompletna.

DE
derantamni
23:22 30.11.2011.

nole je rođen u srbiji.....o čemu ti?

DR
drug
00:14 01.12.2011.

26 km.... Pa treba to prepješačit ljudi moji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije