Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Adalbert Rebić

'Ta svjetlost upućuje na Boga, ali Crkva će sigurno šutjeti'

adalbert rebić
Slavko Midžor/PIXSELL
25.09.2013.
u 17:04

– Crkva nikako neće davati službene izjave i sigurno će šutjeti – kaže nam prof. dr. Adalbert Rebić

Službena Crkva o najnovijima zbivanjima u Međugorju šuti i tako će sigurno i dalje činiti.

– Crkva nikako neće davati službene izjave i sigurno će šutjeti – kaže nam prof. dr. Adalbert Rebić koji misli da neće doći ni do posebnog ispitivanja ovog novog slučaja.

– Ispitivanje bi trebala pokrenuti mjesna biskupija, odnosno mjesni biskup, a svi znaju da on ima negativan stav prema Međugorju te da je sve što se ondje događa za njega laž i obmanjivanje pa se može pretpostaviti da on ništa neće poduzimati – kaže dr. Rebić dodajući da bi takvo ispitivanje trebao provesti niz stručnjaka od fizičara do psihologa.

– Ako se radi o čudesima – a ona postoje jer je svijet sam po sebi čudesan – onda se ona prihvaćaju u odnosu na konkretnu osobu i njezin stav prema religiji, odnosno čudesnosti. Naime, neki ljudi uopće ne prihvaćaju čudesa. No primjerice, proučavate li svemir, nalazite transcendenciju koju ne možete racionalno protumačiti i morate posegnuti za Bogom – kaže dr. Rebić.

Samu pojavu svjetlosti u Međugorju on tumači biblijskom simbolikom jer je svjetlost u Svetom pismu znak božanske nazočnosti.

– Svjetlost u Bibliji ima simboličku vrijednost jer, kad god se opisuje pojava Boga ili nekog lika iz nadnaravnog svijeta, prati ga i pojava svjetlosti. Primjerice, na brdu na kojem se Isus preobrazio spominje se svjetlost od koje su učenici zamalo oslijepjeli, jer je bilo osvijetljeno poput Sunca. A i sv. Pavao pao je s konja od silne svjetlosti koja ga je obuzela i od nje je oslijepio... Svjetlost je stvarnost koja je fizička s jedne strane, ali je i s druge strane simbol Božje svjetlosti, tj. svjetlosti koja izvire od samoga Boga, koji je izvor svjetlosti u Bibliji i liturgiji. Tama je pak druga suprotnost – kaže dr. Rebić dodajući da svjetlost koja se pojavila u Međugorju "ukazuje na Boga jer se dogodilo nešto čudesno".

– Naravno, za one koji to prihvaćaju – dodaje dr. Rebić.

>>'Gospa vidi da je u tmurnom vremenu potrebno malo svjetlosti'

>>Gospin kip ponovno zasvijetlio!

>> Tisuće ispred kuće u Međugorju: 'Kip Gospe počeo je svijetliti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije