Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
T-14 Armata
Povratak na članak

Najnovija tehnologija: Ovom ruskom tenku nema premca na Zapadu!

Najvažnija novost u ovom tenku je kupola bez posade kojom se upravlja na daljinski upravljač

Komentari 66

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:16 05.05.2015.

To je nemoguce, Rusi nista ne proizvode, oni imaju samo naftu i plin. Radi se o Putinovoj fotomontazi .

VL
IV
Ivan50
22:57 05.05.2015.

Rusi što su god napravili bilo je ukradeno od zapada n.p.atomska bomba. Kad tu neki ,,antifašisti ,,I srbi hvale toliko rusku tehnologiju,evo na primjer ako putuješ po Rusiji svi izbjegavaju Tupoljeve,Antonove itd.A I Aeroflot u svojoj floti ima vise odod 90% Boinga I Airbus.Jedino za neke zabiti koriste te svoje krntije jer ako hoćeš dalje nema Boinga I Airbus.

VL
Avatar dobry
dobry
22:43 05.05.2015.

Bivša Sovjetska( a danas Ruska vojna doktrina) uvijek se zasnivala na tkzv. živoj sili.Gubici nisu bitni ,već je važno ostvariti cilj...i Ruski vojnik je u stanju svašta izdržati,ako ga se psihološki motivira i ubijedi u opravdanost ciljeva rata,gdje veliku ulogu igra kult ličnosti.Ranije(ne znam kako je to danas) biti pripadnik vojnih postrojbi je značilo i socijalnu sigurnost i bijeg od neimaštine(biti socijalno zbrinut, u ranijoj Ruskoj terminologiji značilo je imati obrok 3 puta dnevno i osiguranu vojnu mirovinu-ako se preživi).No pitanje je da li to ima više smisla u eri globalnih, visokih vojno-tehnoloških dostignućai!?

VL
GA
galus92
18:12 09.05.2015.

Rusi u zadnje vrijeme provode prilično jaku samo promociju i na veliko se hvale novim oružjem, koje su ptoizveli! Imaju novi avion lovac T 50 PAK FA za koji kažu da je najbolji na svijetu iako je još u fazi premalo iskušanog prototipa i nije još mogao pokazat što može u usporedbi s drugim sličnim avionima u svijetu, a Putin ga je već razglasio za najboljega! Isto je sa ovim prototipom tenka Armata 14, za koji isto tako >Rusi govore, da mu nema premca u svijetu! (odkuda su to izvukli i s kojim tenkovima na zapadu ga uspoređuju, nije još Jasno! Tek na bojnoj crti se pokaže što je dobro a što ne, ali Rusima to nije važno! Njihov tenk je najbolji i gotovo! A pošto ne znamo ni jednu važnu osobinu ovog tenka, možem im povjerovati ili ne! Osobno mislim, da je taj tenk još daleko od onoga što bi Rusi htijeli da jest! Čak se je i pokvario na probi uoči parade i to u idealnim uvjetima bez prisustva bilo kakvog neprijatelja! Što bi tek bilo, da se puca po njemu!? Mislim, da ruska i srpska propaganda imaju nešto zajedničko, ali još mi nije jasno tko se u tome uči od koga Srbi od Rusa ili obratno! A ovi naši novinari nekritički prenose sve te samohvale i ne misleći, da ovdje ima ljudi i čitatelja, koji se ponešto i razumiju u te stvari! Pa zar Rusi nisu isto tako hvalili i svoj tenk T 72 a pokazao se je prilično inferiornim, i za starije tipove zapadnih tenkova naoružanim još sa statrim topovima od 105 mm!, a moderni Abramsi sa svojim modernim 120 mm topovima su ih u Iraku rijedili nemilosrdno i do 5 km razdalje! Nešto mi govori, da ni ovaj ruski Wunderkind ne bi mnogo bolje prošao u srazu sa njima!!

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:22 05.05.2015.

Sto? Pa kakva je ovo izmisljotina , Rusi i najnovija tehnologija na daljinsko upravljanje? Pa zar oni nemaju samo naftu i plin i ne proizvode nista?

VL
Avatar delminium
delminium
18:09 05.05.2015.

rusi i tehnologija hi hi hi hi hi ,,, toliko su napredni da svi hrvatski antifašisti sele prema sibiru

VL
Avatar dosadni
dosadni
21:06 05.05.2015.

sa 500 ovakvih je putin u berlinu za par dana, a mi nek si mislimo,opak je to stroj

VL
Avatar El Indio
El Indio
10:07 06.05.2015.

Znaci kupola ce bit bez posade a upravljat ce se sa daljinskim iz prednjeg dijela trupa tenka....hahahaha

VL
RB
robert.b.40
23:05 10.05.2015.

ja neznam sto se Tolko cudite russkoj propagandi te rakete sto vidimo tosu iz vremena sssr,tenk to samo uvelicavaju srbi,ruski tenk avioni nuklearno,srbija russija dvije najvece sile svijeta,evropa propada, amerika je gotova,zapadni fas...ti su gotovi,koi nece sa srbijom svaki je ustasa ili fasista

VL
PL
plotto
13:09 05.05.2015.

Rusi da razvijaju moderne tehnologije ? Ovo mi je prvi glas i naprosto sam šokiran.

VL
DU
Deleted user
16:37 05.05.2015.

Mnogi tzv. stručnjaci pljuju po ruskom naoružanju i vojnoj tehnici. Tvrde da je ružno, primitivno, ovakvo ili onakvo. Međutim, to oružje funkcionira i obavlja zadaću zbog kojeg je proizvedeno, što se za zapadne oružane sustave ne bi moglo uvijek reći.. Uz to rusko naoružanje je znatno jeftinije od ogovarajućeg naoružanja proizvedenog na Zapadu.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:06 05.05.2015.

Ali nisu propali zbog sankcija? Neredi po ulicama...Ooopss, pardon zamjenila sam ih s Fergusonom i Baltimore-om. Malo sam zbunjena zadnjih dana, nesto mi se ne uklapa u informacije koje mi slobodni zpadni mediji pruzaju za razliku od Ruske propagane koja evo ovdje prikazuje nekakve tenkove od kartona kako bi me zbunili

VL
OP
opančar
11:05 06.05.2015.

vidim mrzitelji rusa su u akciji, u najvećoj tenkovskoj bici u povijesti čovječanstva kod kurska 1943. hitler je izgubio najelitnije jedinice, tada u to vrijeme njemački panziri , tiger tenkovi koji su bili kao i tenk fredinand najbolji tenkovi naa svijetu, nisu mogli parirati ruskom tenku t34, i to je bila prekretnica u 2.m svj. ratu, za 2 god. rus im je umarširo u berlin, da hitler nije imao tolike gubitke na istoku u ljudstvu i tehnici, kad je 44.god. došlo do dana D od strane amera i Engleza, mogli bi hitleru popušit onu stvar.

VL
ST
Startrack
12:14 06.05.2015.

Al uvjek Rusi stvorili neko cudo u vojnoj industriji gdje se nemoze provjerit niti usporedit sa otalim proizvodjacima. Poceli proizvodit vojnu opremu odmah boga sa neku stvar povukli a nigjd ih u bilo kakvoj civilnoj tehnici.

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
09:21 06.05.2015.

Kao i sva ruska tehnika bit ce opasniji za posadu nego neprijatelja...

VL
MN
matija njavro
16:24 05.05.2015.

smiješno, ovo a-10 šalje u vječna lovišta dok kažeš keks

VL
Avatar una12
una12
14:17 05.05.2015.

Ima premca na Zapadu, Leopard 2 A7!

VL
Avatar d-ano
d-ano
15:18 05.05.2015.

Moraju uspjeti jer jedu Vegetu bez utjecaja na embargo.Hahaha

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.