Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnologija i bolest

Svjetska zdravstvena organizacija: Mobiteli mogu izazvati rak mozga

auto mobitel
Goran Jakuš/PIXSELL
31.05.2011.
u 19:11

Stručnjaci za rak iz Velike Britanije kažu da Svjetska zdravstvena organizacija ne bi izlazila s ovakvom tvrdnjom da za to nema dokaze, ali dodaju da vjerojatno treba provesti još čitav niz istraživanja

Agencija za istraživanje karcinoma Svjetske zdravstvene organizacije objavila je da postoji velika mogućnost da su mobiteli kancerogeni. Na temelju prikupljenih i obrađenih podataka stručnjaci iz ove agencije došli su do zaključka da oni koji se koriste mobilnim telefonom sebe izlažu povećanom riziku od malignih oboljenja mozga,  no napominju da još uvijek nema izravnog dokaza za ovo.

Stručnjaci za rak iz Velike Britanije kažu da Svjetska zdravstvena organizacija ne bi izlazila s ovakvom tvrdnjom da za to nema dokaze, ali dodaju da vjerojatno treba provesti još čitav niz istraživanja  kako bi se utvrdila veza između dugogodišnjeg i učestalog korištenja mobitela i obolijevanja od raka.

Komentara 40

OD
oltar domovine
19:50 31.05.2011.

pa normalno da mobitel nam zatrovao svima mozak hehe jer ga sad svi imamo znaci mozak nam je zatrovan skroz i plus fiksne telefone i internet i jbg mozak nam je otisao skroz hehe

21
21Century
19:51 31.05.2011.

Biti će ko i sa cigaretama. Proizvođači će zarađeni novac u međuvremenu investirati u druge tehnologije a za korisnike mobilnih telefona, \'ko je jamio jamio je\'.

KR
kreont
19:45 31.05.2011.

Auto može ubiti i svog vozača i onog van auta. Klavir može pasti i istim padom ubiti dosta ljudi zbog toga nemojte koristiti klavir. Nemojte ni čačkalicu jer se njome možete ubosti u oko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije