Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fimi media na sudu

Svjedokinja: Prodanović nas je instruirao. On tvrdi: Nisam lud!

sanader (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
03.12.2012.
u 11:20

Svjedokinje su ovog vikenda bile kod Sanaderova odvjetnika u kući. Pozvala ih je B. Matković, a Prodanović im je kazao da na sudu kažu istinu

Tko se s kim i kada sastajao bila je glavna tema današnjeg nastavka suđenja za Fimi mediju. Naime, svjedokinja Ida Kavelj na upit Željke Mostečak, zamjenice ravnatelja USKOK-a, kazala je kako ju je tijekom vikenda s nepoznatog broja nazvala Bianca Matković te upitala može li ranije doći u Zagreb na savjetovanje s odvjetnicima Ive Sanadera. Svjedokinja joj je na to potvrdno odgovorila te je zatim ispričala kako je s još tri svjedokinje u nedjelju došla u stan Čede Prodanovića koji im je predočio iskaze koje su dale tijekom ispitivanja u USKOK-u.

– Nisam postavljala nikakva pitanja, no gđa. Canjuga, koja je valjda iskazivala nešto oko svog razgovora s bivšim premijerom, kazala je kako se nada da joj bivši premijer to neće zamjeriti, na što joj je Prodanović kazao da na sudu onda može ublažiti iskaz i ispričati istinu, kazala je svjedokinja.

Na upit Čede Prodanovića da pojasni što je točno rekao njoj i njezinim kolegicama, svjedokinja je kazala da im je objašnjavao kako se trebaju ponašati na sudu, da su rekle to što su rekle i da to ne mogu povući i da svjedoče istinu. Prodanović je pojasnio da u njegovu kontaktu sa svjedokinjama nema ništa sporno, a u jednom trenutku tijekom ročišta nakon iskaza još jedne od svjedokinja koja je bila na tom sastanku reagirao je pomalo burno kazavši:

Nisam idiot da ispred svjedoka nagovaram svjedokinje na promjene iskaza, osim toga, ja stanujem pet minuta dalje od kuće g. Sanadera i mene se stalno tajno prati, a to znam jer sam te koji me prate sasvim slučajno ulovio ispred svoje kuće. Uz to je kazao da se on sa spomenutim svjedokinjama našao u svom stanu, a ne u restoranu As na što mu je predsjednica vijeća sutkinja Ivana Čalić kazala da je riječ o drugom predmetu. Naime, restoran As spominjao se tijekom suđenja za predmete Hypo i Ina-MOL, a Sanaderova obrana je tvrdila da se u tom restoranu osoba iz državnog odvjetništva po imenu Vesna, za koju USKOK tvrdi da ne postoji, sastajala sa svjedokom Dragom Vidakovićem te ga instruirala kako da svjedoči. Sanaderova obrana u tom je slučaju kao svjedoka koji bi mogao potvrditi te njihove teze predlagala saslušanje Marike Tomljanović Kiprijanovski, no sudsko vijeće taj predmet nije prihvatilo. Inače. na Prodanovićevu opasku da se on sa svjedokinjama koje su danas iskazivale nije našao u restoranu As nego u svom stanu, sutkinja Čalić mu je kazala: "Ali kolega, tu je riječ o sasvim drugom predmetu."

Svjedokinje koje su danas iskazivale uglavnom su radile kao tajnice u vladi te su obavljale poslove za stranku, za što im je kao naknada na ruke isplaćivano oko 1500 kuna mjesečno.

>>Svjedoci i dalje tvrde da su plaću od Pavošević primali na crno

Komentara 21

TE
Tenkiša
12:48 03.12.2012.

03.12.2012. u 12:37h vvc349 je napisao/la: Prijatelju to je ona 'ministrica bez ministarstva" ako se sjecas? Sve se moglo u HDZovim vladama :)

ZO
zof
15:16 03.12.2012.

Ne razumijem se u pravo ali me stvarno zanima smije li odvjetnik optuženog zvati svjedoke u svoju kuću prije davanja iskaza svjedoka na sudu ?? Smije li odvjetnik optuženog raspravljati u svojoj kući sa svjedocima i komentirati na bilo kojii način njihovo svjedočenje? Ako ovo nije pritisak na svjedoke onda stvarno ja ne znam što je to ???? Možda sam ja glup i ne razumijem baš ništa u pravni postupak. Ako je to dopušteno zašto se ne bi i suđenje odvijalo u odvjetnikovoj vili ? Prostor je veći i udobniji nego u sudnici, može i kavica, piće, pogled sa terase, puno je opuštenija atmosfera...

LE
LeonardS
11:35 04.12.2012.

Nitko nije ni pomislio da ste kao odvijetnik lud, već proračunat i ovo ste i tako napravili, po meni ne samo da ste ne etično postupili već bi trebali i kazneno odgovarati a HOK bi trebao poduzeti mjere protiv vas. Iskreno ,osobno mišljenje koliko god ste prepredeni mislim da ste štetili Sanaderu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije