Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U ŠPANSKOM

Svjedok zločina: Cijela u krvi pala je čim je kročila iz stana

Obiteljsko nasilje
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
01.02.2017.
u 21:50

Nakon što je nožem ubio suprugu i lakše ozlijedio punicu (90) u Španskom, osumnjičeni Božo A. pokušao je presuditi i sebi

– Pokušala je pobjeći od ubojice. Izletjela je van iz stana, ali bila je preslaba. Pala je čim je kročila van, a krv je šikljala – opisao nam je stravične prizore susjed koji je priskočio upomoć Milki A. (69), žrtvi krvoprolića u Ulici Drage Gervaisa u zagrebačkom naselju Špansko.

Njoj je, prema sumnji policije, nož u prsa u utorak zario njezin suprug Božo A. (75). Svađa među supružnicima koja je započela tog poslijepodneva eskalirala je oko 17 sati kada je Božo A. posegnuo za nožem.

Sumnjiči se da je pokušao ubiti i svoju punicu V. Lj. (90) koja je s njima živjela u stanu. Ona se uspjela izvući s lakšim ozljedama. Njezina je kćer, nažalost, podlegla ozljedama u bolnici. Unatoč naporu liječnika koji su se za njezin život borili puna tri sata, nisu je uspjeli spasiti.

Nakon što je nožem ubo ženu i punicu, vidno alkoholizirani Božo A. pokušao je nauditi i sebi. Kako neslužbeno doznajemo, istražitelji su ga pronašli kako leži na podu u sobi sa zarezanim vratom. Lakše je ozlijeđen. Ovo mu nije prvi put da je na suprugu digao ruku.

– On je jadnu Milku sustavno maltretirao godinama. Prvi put mi se požalila prošle godine nakon što ju je pretukao. Toga puta pozvala je policiju.

Pitala sam je zašto ne ode od njega, ali rekla je kako nema kamo – ispričala nam je vidno potresena susjeda koja Milku A. i Božu A. poznaje 30 godina, otkako su se doselili u zgradu. Dodaje i kako je osumnjičeni ubojica imao problema s alkoholom. Milka A. uz nasilnog supruga navodno se hrvala i s rakom.

– Koliko još žena treba stradati prije nego što se obiteljske nasilnike zatvori? – pita se ogorčena susjeda. Pitanje je to koje, nažalost, ostaje bez odgovora nadležnih institucija koje s pravom kritiziraju da preblago kažnjavaju obiteljsko nasilje.

Samo prošle godine, od ukupno 43 ubojstva u Hrvatskoj, u njih 19 bila je riječ o eskalaciji obiteljskog nasilja. Od toga je smrtno stradalo 15 žena.     

>> Muškarac ozlijedio sebe i dvije žene, jedna od njih preminula u bolnici

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
09:18 02.02.2017.

da nasilnici znadu da ce za takav cin dobiti minimalno trideset godina zatvora i te kako bi razmisljali o svojim postupcima.ovako dobiju par godina i onda kad izadu pricaju kako su ubili kurv....u i nikome nista!

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
01:55 02.02.2017.

Evo što se dogodi kad država oporezuje nikotin umjesto alkohola.

DU
Deleted user
12:28 02.02.2017.

ljudi traze neprijatelje u susjedstvu,ali ispada da ti najveci neprijatelj u kuci i spava iza ledja ,tako je i u drzavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije