Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Svjedoci opsade najbolje razumiju da tuneli život znače

Zato je priču o zatrpavanju tunela da bi se spriječio dotok oružja Hamasu teže prodati Sarajevu nego ostatku Europe

Komentari 16

Avatar Moxa
Moxa
20:48 31.07.2014.

Nikakve razlike između fašista i izraelaca nema. Okupacija traje od 1948. godine i od tada jednostavno vrše genocid nad jednim narodom. Stalno trube o holokaustu a oni desetljećima rade isto ako ne i gore stvari .

VL
Avatar zvonac777
zvonac777
10:44 01.08.2014.

Zašto se na svaku osudu Izraela koji je ubio 1000 civila odmah lijepi etiketa antisemitizma. Zar su oni bezgrešni i zato što su proživjeli holokaust daje im za pravo da raketiraju UN škole, bolnice. UN im je 17 puta slao svoju lokaciju.. Djeca su tamo stradala !!!!!!! Užas . Otkud im to pravo . Kad je Hrvatska rješavala problem svojih terorista gdje je poginulo 50 terorista tada je to bio udruženi zloćinački pothvat. Kritizirati izrael je uvijek bio sklizak teren, odmah ti lijepe hitlera i antisemitizam. Samo se pitam otkud im pravo pobiti toliki broj CIVILA a pola poginulih su DJECA ?????

VL
Avatar Moxa
Moxa
22:11 31.07.2014.

gluposti nitko ne umanjuje holokaust ali oni što židovi (izraelci) rade danas ( i desetljeća prije jednak je zločin) možemo šutjeti o tome ili raspravljati o tome ali zna se tko vrši genocid i tko je okupator.

VL
DU
Deleted user
12:09 08.08.2014.

Zašto bi netko kopao tunele. Zato jer nema "pametnijeg posla" ili da spašava život. Kako se koristi različit "aršin" kad su židovi u pitanju. Što su sada učinili je zločin kao što je i zaboravljeni zločin u Sabri i Shatili a bilo je toga još puno više....

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
20:35 31.07.2014.

Gospodine Jazviću, svi dobro znamo da je Hamas gradio tunele. E sad osim prema Egiptu tuneli su građeni i prema Izraelu. Zašto? Molim Vas kad saznate zašto je Hamas gradio tunele prema Izraelu podjelite svoja saznanja s nama u nekom slijedećem članku. U iščekivanju, Baltazar, lijep pozdrav!

VL
UR
urbanum
21:13 31.07.2014.

U povijesti ljudske civilizacije nema primjera usporedivog s Holocaustom i masovnim uništenjem europskih židova. Svaki pokušaj da se to umanjuje sramotan je i govori o svom autoru a ne o povijesnim činjenicama. Što se usporedbe sarajevskog tunela i onih koje je izgradio Hamas ona je posve neprimjerena. Da autor ovog tekstuljka ima imao poštovanja prema žrtvama rekao bi hrvatskim ( ako već nemože sarajevskim ) čitateljima što kako i koliko govori Hamas o pravu Izraela na opstanak. Sva galama u ime Palestinaca koja dolazi iz Irana ili predstavnika radikalnog islama a posebno Hamasa nema nikakve veze s stvarnim položajem opkoljenog stanovništva Gaze. Istina je da je sudbina nedužnog stanovništva strašna ali to ne umanjuje odgovornost Hamasa koji svoj radikalizam i neskrivenu namjeru da razori Izrael nikad nije skrivao. Nema te države koja bi dozvolila ono što autor iz Sarajeva prešućuje. To je trajna mržnja i poziv na uništenje svih Židova te...a to bi posebno gospodinu iz Sarajeva moralo biti važno veličanje Adolfa Hitlera! Ako misli da se sarajevski tunel može izjednačiti s onima koji veličaju Hitlera onda je zaista daleko dotjerao.

VL
OG
Oger
09:12 01.08.2014.

Moxa, a sto bi ti napravio da te netko godinama napada raketama, postavlja bombe po izraelskim kaficima, autobusima itd. ? Tisucu puta u svim tim godinama je ugovoreno primirje, ali je Hamas uvijek iznova poceo. Izrael se ne bori protiv Palestinaca vec protiv teroristicke organizacije Hamas.

VL
ZR
Zrakomlat
11:08 01.08.2014.

ostanite pod zemljom, tunelima, spiljama, pecinama, vrtacama... ne izlazite, alaha vam kerber straga.

VL
Avatar vatrogasac
vatrogasac
04:34 01.08.2014.

Moram priznati da se sramim ovakvih novinara.ali to je na žalost i najbolji pokazatelj zašto pisano novinarstvo nikad nije bilo na nižim granama. Prizeman skoro antisemitski uradak,čovjek doista treba biti neznalica ili bezobrazan pa porediti fašističku opsadu Sarajeva sa legitimnimm odgovorom izraelskog naroda i države na agresiju koja je izvedena na njihov narod i državu u režiji terorističke organizacije Hamas! Dakle teroristi iz Hamasa namjerno postavljaju svoje lansesre na mjesta di su velike koncentracije civila,s ciljem izazivanja što većih žrtava jer znaju da će doći do osude licemjerne svjetske javnosti. Postavljam pitanje autoru teksta,smatra li on nas čitatelje Večernjeg lista inače jedinog dnevnog lista u RH kome se još vjeruje glupima? Pitanje kakav to "spas" za teroriste predstavlja tunel čiji izlaz je duboko u teritoriju Izraela??

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.