Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Švicarski narodnjaci žele objaviti bankovne račune njemačkih političara

Cristoph Blocher
Reuters
16.02.2010.
u 20:13

Riječ je o protunapadu na njemačku vladu koja je najavila da će za 2,5 milijuna eura kupiti CD s podacima njemačkih utajivača poreza koji novac drže u bankama u Švicarskoj.

U protunapadu na njemačku vladu koja je najavila da će za 2,5 milijuna eura kupiti CD s podacima njemačkih utajivača poreza koji novac drže u bankama u Švicarskoj, švicarski narodnjaci traže objavu podataka o bankovnim računima svih dužnosnika njemačkih vlasti. Švicarska narodna partija (SVP), desna populistička stranka, najavila je da će u parlamentarnu proceduru uputiti inicijativu kojom se neće prokazivati bankovni računi samo političara, nego i njemačkih političkih stranaka te radničkih sindikata, prenosi Frankfurter Rundschau.

Riječ je o parlamentarnoj stranci koja ima 11 od ukupno 112 zastupnika, ali je zbog posebnosti švicarskog parlamentarizma vrlo utjecajna. Istaknuti političar Alfred Heer smatra da vlada Angele Merkel najavljenim potezom o kupnji CD-a, koji sadrži ilegalno prikupljene podatke, "namjerava prekršiti bankovnu tajnu, sve kako bi kriminalizirala i kontrolirala svoje građane".

Tajnik Socijaldemokratske partije Švicarske Thomas Christen najavio je, međutim, da njegova stranka neće glasovati za ovaj prijedlog, kazao je da je uvjeren da inicijativa neće proći u parlamentu te da je potez SVP-a smišljen samo zato da se razbukta bijes među Švicarcima.

Ključne riječi

Komentara 7

OZ
ozujsko
23:29 16.02.2010.

kad bih svi njemci digli svoje uloge iz svicarski banaka,svicarska bih bila albanija,a njihova nova SVP\"narodna stranka\",vise lici na fasisticku stranku.

Avatar Ivica6
Ivica6
21:04 16.02.2010.

Eto kako banke dolaze iznad zakona, pa i državnih. Švicarska to već ima u tradiciji, a mi uvezeno, po nalogu EU! I u nas su bitniji bankovni interni nalozi nego zakoni RH!

JA
jaruzelskia
22:49 16.02.2010.

Opet poluinformacije Večernjeg. Evo izvadak od \'zainteresiranih\' =Deutsche Welle. Pradi se o udruženju poreznih platiša, Alfreda Heera - puno opasnije po bagru nacista=Njemci, nego tamo neka SVP....\'Ukoliko Njemačka kupi ukradene bankovne podatke o utajivačima poreza, računi njemačkih političara i dužnosnikaa javno će biti objavljeni - prijeteće su riječi šefa švicarskog Udruženja poreznih platiša, Alfreda Heera. \'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije