Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Svi političari misle kako pojavom u Vukovaru mogu dobiti neki politički kapital

Kad bi tko sa strane promatrao tu bitku za poistovjećenje s njegovom žrtvom, mogao bi pomisliti kako je donekle takva i skrb za herojski grad

Komentari 7

Avatar Becarina
Becarina
20:06 22.11.2014.

Najbolje se ponijela Kolinda i HDZ , bez ikakve pompe sa narodom sa zrtvama i braniteljima .

VL
DU
Deleted user
07:38 23.11.2014.

Kakvom pojavom to misliš? Možda si htio reči pojavljivanjem?

VL
Avatar spira
spira
21:12 22.11.2014.

dokle više o Vukovarskom mitu Nikao da svatite da vas je Tuđman preveo žedne preko vode .. . . . . . mit da je Vukovar je bio u potpunom okruženju, opsada je trajala 87 dana. . . . . 87 dana. . . . . . . . . . . Istina: Vukovar ni jedan dan nije bio u potpunom okruženju. Pred sam pad Vukovara zapovjednik Branko Borković je sa skupinom svojih paravojnika pobjegao iz njega. Pa nije ih valjda JNA pustila da išetaju?! Ni bitka za Vukovar nije trajala 87 dana već 66 dana, ali do poslednjeg dana Vukvar nije bio u okruženju. Prema hrvatskom zapovjedniku u Vukovaru Branku Borkoviću prvi napad na Vukovar počeo je 14.9., Borković je iz Vukovara pobjegao 16.11, a Vukovar je pao 18.11., što znači da su hrvatske paravojne jedinice u Vukovaru izdržale samo 66 dana.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
14:39 22.11.2014.

Dok god "stozer" i slicni likovi, privatiziraju vukovarsku zrtvu i Domovinski rat, tamo ne treba ici. Idite privatno, neki drugi dan sami za sebe. Ja u onaj sovinisticki cirkus ne idem.

VL
Avatar spira
spira
21:14 22.11.2014.

koji mit da je : Vukovar je grad heroj. . . . . . . Prije nego što su hrvatske paravojne jedinice izvršile nasilnu mobilizaciju, u Vukovaru je bilo oko 1600 hrvatskih boraca, od čega više od polovine iz drugihiz drugih djelova Hrvatske i BiH. Čak i oni koji su bili Vukovarci, bili su uglavnom djeca doseljenika koje su komunisti naselili u Vukovar poslije 2. svjetskog rata. U općini Vukovar živjelo je oko 37 000 Hrvata, što znači da je vojno sposobnih muškarca bilo najmanje 5 000. Prema tome, jedva nešto više od 10 posto vukovarskih Hrvata (i po neki Mađar i Srbin) se dobrovoljno priključilo hrvatskim paravojnim jedinicama. O kakvom onda herojstvu ser priča? Na snimkama, odmah po ulasku JNA u Vukovar vide se hrvatski vojnici koji plačućim glasom govore da su ih hrvatske paravojne jedince nasilno mobilizirale. Vidi se otac koji priča da su njegovi sinovi, pripadnici hrvatske paravojske činili zločine nad srpskim civilima u Vukovaru. O masovnom napuštanju položaja Hrvata i bježanja u Vinkovce, pa čak i u Srbiju, govori se čak i u propagandnom pamfletu hrvatske televizije“ Heroji Vukovara“. Dezerterstvo je bilo glavni razlog poraza hrvatskih paravojnih jedinica i pada Vukovara.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.