Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Svi moramo spriječiti da se Šibenik dalje marginalizira

Ivan Ninić
22.10.2009.
u 18:30

U vrijeme kada sam ja u bivšoj državi bio direktor PTT-a ingerencije Šibenika sezale su do Karlobaga - prisjetio se I. Ninić.

Ivan Ninić, odnedavno predsjednik Gradskog vijeća Šibenika, najavio je danas da će sazvati tematsku sjednicu na koju će pozvati predstavnike lokalnih vlasti, sve političke stranke i saborske zastupnike s ovih prostora.

Tema tog susreta su, prema Ninićevu mišljenju, dramatična zbivanja u kojima se Šibenik marginalizira u odnosu na susjedne gradove, poput Zadra, Splita i drugih.

Ninić smatra da će se na takvoj sjednici svi ujediniti kako bi spriječili dalje srozavanje Šibenika, a potkrijepio je to primjerima preseljenja uprava i više rangiranih predstavništava Hrvatske pošte, Fine, građevinske inspekcije i drugih službi u Zadar ili drugdje.

- Iz razgovora s ministrom doznajem da bi se slično moglo dogoditi i s Policijskom upravom, a potom i sa Šibensko-kninskom županijom te Trgovačkim sudom. Usporedbe radi, u vrijeme kada sam ja u bivšoj državi bio direktor PTT-a ingerencije Šibenika sezale su do Karlobaga - prisjetio se I. Ninić.

Ninić je iznio svoje stajalište o upozorenjima aktualne gradske vlasti kako Gradsko vijeće namjerno blokira rad gradonačelnika dr. Ante Županovića i gradske uprave te je obećao kako toga neće biti dok je on predsjednik.

- Ovo je jedini slučaj u Hrvatskoj da gradonačelnik dr. Ante Županović sam sebe bira za Skupštinu Vodovoda, dok čak i osebujni načelnik Petrina nije imao petlje sam sebe imenovati na tu funkciju, nego ga je predložilo Općinsko vijeće Primoštena - ustvrdio je Ninić, direktor u bivšoj državi pa zastupnik SDP-a, zatim nezavisni ljevičar i na kraju predsjednik šibenskoga Gradskog vijeća, što je postao nakon dogovora s HDZ-om i drugim donedavnim “političkim oponentima”.

Na dvojbu ima li gradonačelnik ovlasti koje mu spočitava šibenski GV, Ninić se poziva na odluku Vrhovnoga suda o sličnome slučaju iz 2004. godine te na mišljenje Ministarstva.

- Tražit ću službeno stajalište saborskog Odbora za Poslovnik i Ustav - zaključio je Ivan Ninić.

Ključne riječi

Komentara 2

JA
jankoprekobrda
18:38 06.12.2009.

Ma Sibenik je u staroj vlasti ima Bembu koji nista nije napravia, a u ovoj novoj HR bia je tamo neki Juras koji nije za Sibenik nista napravia. Pogledajte Zadranin Kaljmeta sto covijek napravi za grad. Moj se prijatelj javljao bivsoj gradonacelnici nudeci pomoc, ni odgovora nije dobia. A bice zato sto nije bas iz grada nego porijeklom iz Vrpolja. E tako van je to lipi moji nece ni pomoc primiti ako nema provizije, HDZ ZNA SE.

RA
rackizel
08:18 23.10.2009.

Neka šibenski gradonačelnik nađe ljubavnicu i evo Šibenika na prvim vijestima i novinskim stranicama. Tko vam je kriv što ste prodali tvornicu pa sad nemate za kruh? Kerum ili Bandić? Hebrang ili Obersnel? Vidošević ili Perković? Ne, sami ste si krivi, jer ste izabrali takve političare koji se neznau boriti za svoj grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije