Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
belgija

Svećenik nominiran za Nobela priznao zlostavljanje dječaka

svećenik
AFP
29.12.2010.
u 15:05

Nakon što je razotkriven, katolički svećenik François Houtart odbio nominaciju za Nobelovu nagradu za mir, kako je rekao, zbog godina

François Houtart (85), belgijski svećenik te poznati aktivist i borac za razvoj zemalja Trećeg svijeta, priznao je da je seksualno zlostavljao maloljetnika prije 40 godina. Slučaj svećenika Françoisa Houtarta izašao je na vidjelo nakon što je sestra njegove žrtve reagirala na kampanju za nominiranje Houtarta za Nobelovu nagrada za mir za 2011. godinu, prenosi The Associated Press (AP).

Sestra žrtve o svemu je obavijestila i upravni odbor humanitarne organizacije Cetri, koju je Houtart osnovao 70-ih godina prošlog stoljeća. Bernard Duterme, direktor Cetrija, izjavio je da se Houtart povukao u studenom iz upravnog odbora ove organizacije. Nakon što je skandal izašao u javnost, odbor za nominaciju Houtarta za Nobelovu nagradu priopćio je da je Houtart odbio nominaciju zbog osobnih projekata i godina.

Prema AP-u, njegovu nominaciju navodno je podržalo nekoliko tisuća ljudi iz 74 zemlje. François Houtart, koji živi u Ekvadoru, dao je telefonski intervju za belgijski list Le Soir potvrdivši da je prije 40 godina u dva navrata dodirivao “intimne dijelove” jednoga dječaka za kojega je rekao da mu je rođak.

– Hodajući po dječakovoj sobi, dva sam ga puta dirao po intimnim dijelovima tijela. To ga je probudilo i uplašilo – izjavio je svećenik za belgijski list. Dječakova sestra tvrdi da ga je Houtart silovao.

Komentara 61

OB
-obrisani-
09:14 30.12.2010.

29.12.2010. u 23:48h sipa je napisao/la: Hrvatska: Misa za Pavelića u katoličkoj crkvi .......... ---------------------- Pa ovoj tvojoj vijesti bih ja bio sloboda pridotati još jednu vijest o parastosu (zadušnici) za zločinca Dražu Mihajlovića, takve mise za zločince su pomalo degutantne. Dakle evo što o parastosu zločincu Draži Mihajloviću kaže Tanjug a prenjela je Slobodna Dalmacija : “U Sabornoj crkvi u Beogradu održan je parastos vođi četničkog Ravnogorskog pokreta Draži Mihailoviću (1893-1946.) povodom godišnjice njegove smrti. Organiziralu su ga obitelj i Ravnogorski pokret. \"Iz spomena treba izvući jedno sjećanje, jedna pouku, a to je da slavimo prave vrijednosti, srpsku tradiciju i časne ljude kakav je bio moj djed Draža Mihailović\", rekao je Dražin unuk Vojislav Mihailović, prenosi Tanjug.“

OB
-obrisani-
22:09 29.12.2010.

29.12.2010. u 21:38h jimbeam je napisao/la: Ateist sam,nemam respekta ni prema papi ni prema crkvi,ali zanimljivo je kako se javljaju ovdje četnici s forama vatikan zlo i sl.,valjda misle da je njihova crkva bolja,a puna je Pahomija koji siluju dječake,i popova koji su blagoslivljali pokilje ! ................. Vatikan je najveće ovozemaljsko zlo. Svi zločini nad Srbima na nagovor Vatikana Franjevci prave u NDH. U oluju i bjesku su bili uz odobrenje Vatikana uz pomoć NATO . Hrvatski divljaci čine po drugi put genocid nad Srbima u XX veku. Tu su i cionisti ali oni nisu Crkva

OB
-obrisani-
20:12 29.12.2010.

Pa meni ovo više nije neobično nego je postalo normalno kad su u pitanju svećenici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije