Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sreća u nesreći

Svećenici iz Međugorja lakše ozlijeđeni u prevrtanju VW Pola

sletio s ceste (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
18.04.2011.
u 11:00

Nedaleko od mjesta nesreće se nalazi kip Gospe od Puta, od koje se na svečanosti postavljanja zazivala božanska pomoć svim sudionicima u prometu

 ŠIBENIK - Dvojica svećenika koji služe u Međugorju imali su veliku sreću u prometnoj nesreći koja ih je zadesila rano jutros oko 5 sati na autocesti A1 kod odmorišta u blizini skradinskog mosta. Naime, dvojica svećenika iz Župe Međugorje, 46-godišnjak iz Splita i 33-godišnjak iz Zagreba, isprevrtali su se u rano jutro VW Polo s registracijskim oznakama iz BiH, ali su iz nesreće izašli s lakšim ozljedama. U razbijenom metalik srebrnom vozilu jedan od svećenika je jedno vrijeme čak ostao zarobljen , pa je iz slupanog automobila izašao tek nakon što su na intervenciju pozvani šibenski vatrogasci, kako doznajemo.

- Javna vatrogasna postrojba Šibenik izišla je na intervenciju u 5.13 sati jer je bilo potrebno izvući jednu prekliještenu osobu iz vozila kod odmorišta Krka na A1. Stigla su su dva vozila sa šest vatrogasaca. Dolaskom je zatečeno osobno vozilo na krovu, a dvije osobe su izvučene prije našeg dolaska, te su odvežene vozilom Hitne pomoći - kažu u zapovjedništvu JVP Šibenik.

Prema dostupnim podacima, policijskim očevidom je utvrđeno kako se vozač Pola, mlađi 33-godišnji svećenik, nije propisno kretao kolnikom, pa je, nakon što je prešao na lijevi brži trak ceste udario u rubnjak i zaštitnu metalnu ogradu. Pretpostavlja se kako je svećenik najvjerovatnijie na trenutak zaspao, nakon čega je vozilo udarilo u ogradu te se više puta prevrnulo po cesti i završilo na krovu.

Čuvši za ovu težu prometnu nesreću iz koje su međugorski svećenici izašli tek s lakšim ozljedama, mnogi su to povezali s obližnjim kamenim kipom Gospe od Puta, kako je nazvan 3.5 metra visok spomenik Majci Božjoj.

Naime, Gospin kip je nedavno postavljen na južnoj strani odmorišta kod skradinskog mosta, a na svečanosti otvaranja se zazivala božanska pomoć svim sudionicima u prometu.

Komentara 10

CH
Charles
12:11 18.04.2011.

Sada će reći - Hvala Bogu što smo ostali živi! To što su sletili s ceste, za to mu neće zahvaljivati. Poznato je da Bog može imati samo pozitivne zasluge Za loše stvari kriv si sam - za dobre, BogBog će rado preuzeti na sebe sve zasluge. Krajnje pošteno.

DJ
dj5
12:24 18.04.2011.

I onda se neki ljute kada svećenici kupuju skupe aute. Pa kad ovako voze moraju imati dobar auto da im glavu sačuva. :) Nek\' su oni živi i zdravi.

X2
xychhr-200
11:41 18.04.2011.

Pa kako se to moglo desiti... zar njih ne čuva Bog..???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije