Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško stanje

Sve mu je gore: Hoće li Ratko Mladić živ dočekati presudu?

ratko mladić
AFP/PIXSELL
10.10.2011.
u 15:18

Mladić je prošlog tjedna kolabirao, a otad često halucinira i doziva suprugu te se stječe dojam da s njom razgovara.

Sve je upitnije hoće li osumnjičenik za ratne zločine Ratko Mladić živ dočekati presudu u Haagu, piše Dnevni Avaz. Mladiću je zdravstveno stanje jako loše, pogotovo od prošlog četvrtka kad je kolabirao u svojoj ćeliji.

Stražarima je trebalo sat vremena da ga osvijeste, a od tada ima problema s halucinacijama.

– Mladić je ozbiljno bolestan. Moždani udar ostavio je traga, a ponašanje za koje su svi bili uvjereni da je gluma sada se pokazuje stvarnim. Svi su u tribunalu i pritvorskoj jedinici u panici. Mladić je postao predmet sažalijevanja; od čuvara do najviših službenika. Vrlo često halucinira, doziva suprugu i stječe se dojam da s njom razgovara. Inače, Mladić sve teže govori – prenosi Dnevni Avaz izjavu jednog od svojih haaških izvora.

Vijest su loše primile majke poginulih Srebreničana, za čiju se smrt sumnjiči Mladića. Predsjednica udruge "Srebreničke majke" Hatidža Mehmedović smatra da je Srbija s izručenjem namjerno čekala kako bi Mladić došao u pozne godine i kako bi mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

– Sve je to izrežirano i čekalo se da dođe skoro do samrti pa da ga izruče Hagu. I što dalje? Srbija je zbog izručenja ispala korektna i pravna država u očima svjetske javnosti, koja nikada nije gledala bol i patnju majki ubijene djece, a kriva je koliko i sam Mladić. Ja želim da mu dragi Alah podari dug život, ali ne kao čovjeku nego kako bi kasapin koji je pobio tisuće djece dočekao pravdu – kaže Mehmedović.

Sljedeće ročište u postupku protiv Mladića bit će održano 10. studenog.

Komentara 41

TH
thekurcula
15:43 10.10.2011.

Pa i Tuđman se požurio umreti pre hapšenja i presude. Šta ste sad napali na Mladića?

JA
james49
15:44 10.10.2011.

Odrzavati u zivotu barem jos 10 godina

DU
Deleted user
15:39 10.10.2011.

\"Mladić je postao predmet sažalijevanja; od čuvara do najviših službenika..\" _____________________ Kaj žaliti... Puno je onih koji nisu doživjeli njegove godine njegovom krivicom. Neka pati. Ne žalim ga ni najmanje. Naprotiv..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije