Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ZNA SE KOLIKO

Svaki treći dan zbog njega netko oboli. Opasni materijal zabranjen je odavno, no još ga ima oko nas

19.02.2024.
u 11:31

"Dugogodišnja izloženost dovodi do komplikacija. Sama azbestoza nije bolest sa smrtnim ishodom, ali jest s komplikacijama koje se pogoršavaju s godinama", kaže dr. Saša Srića

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Svračak
Svračak
12:32 19.02.2024.

Zabranjena je proizvodnja i upotreba azbesta no nije donijet propis da se sav azbestni materijal koji je u upotrebi mora zamijeniti. Azbestni materijal kojega je uhvatila patina nije opasan jer postoji jako mala vjerojatnost da će se čestice odvajati. Bilo bi dobro kada bi netko objavio podatak koliko je vodovodnih cijevi izrađeno od azbesta. Čini mi se da je vodovod od Zrmanje prema moru rađen osamdesetih godina napravljen od azbestnih cijevi a znam za još neke lokalne vodovode.

MA
marli
12:25 19.02.2024.

Bezakonje. The end.

SK
SkvikiZg
12:09 19.02.2024.

Zašto se ne donese zakon po kojem se mora u roku godinu dana izmijeniti svi pokrovi kuća ili obojiti te azbesne ploče. a sirotinji neka plati država. Kolko ljudi po selima umire od raka pluća a u cijelom susjedstvu imaju azbestne ploče na krovovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije