Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
put prema eu

Suzana Grubješić: Srbija ne može više računati na Kosovo i EU

srbija, zastava
Dino Stanin/Pixsell
10.12.2012.
u 10:42

Misli kako je mala vjerojatnost da će Srbija dobiti datum za otpočinjanje pregovora prije proljeća 2013. ali očekuje da Vijeće EU na današnjem zasjedanju "prepozna i napore i napredak Srbije u procesu normalizacije odnosa s Prištinom"

Potpredsjednica Vlade Srbije za europske integracije Suzana Grubješić izjavila je beogradskim Večernjim novostima da više nije moguće voditi politiku na dva kolosijeka, i EU i Kosovo. Sada su se "ta dva kolosijeka ispreplela i postala jedan" te da napredak Srbije u europskim integracijama "najdirektnije i isključivo" ovisi o rješavanju kosovskog pitanja.

– Normalizacija odnosa s Prištinom ne podrazumijeva priznanje neovisnosti Kosova, i to je jasno svim stranama u dijalogu. Ali, normalizacija je primjena sporazuma o žigu, katastru, matičnim knjigama i diplomama, o svemu što na bilo koji način olakšava svakodnevni život ljudi na Kosovu – pojasnila je Suzana Grubješić dodajući da je normalizacija odnosa "i otvaranje političkog dijaloga i primjena sporazuma o integriranom upravljanju prijelazima, kao i nalaženje rješenja za sjever Kosova i imovinsko-pravna pitanja i povratak prognanih Srba i ostalih nealbanaca".

Misli kako je mala vjerojatnost da će Srbija dobiti datum za otpočinjanje pregovora prije proljeća 2013. ali očekuje da Vijeće EU na današnjem zasjedanju "prepozna i napore i napredak Srbije u procesu normalizacije odnosa s Prištinom".

>> Srbija želi bolje odnose, trebaju joj i Kosovo i Hrvatska

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
10:50 10.12.2012.

Kada se sjetim da će ddoći dan kada će i Srbija ući u EU 2137. godine dođe mi žao što ulazim u EU, jer onda ćemo morati otvoriti granice i vama i puštati vas bez ikakvih dokumenata u zemlju, i to puštati vas koji žalite za Virovitica-Karlovac -Karlobag, nadam se iz svega srca kada će Srbija ulazizi u EU da čemo mi raditi referendum o izlasku iz istoga...

DE
dejure
10:58 10.12.2012.

srpski vizantijci znaYU kako treba sa zapadnim "civilizovanim ovcama", kako ih nasamariti, prodati im rog za svijeću, učini "granične prijelaze" bez granice, "priznanje kosova" ali samo na papiru, "Ispuniti sve zahtjeve" zapadnih ovaca, a ustvari niti jedan.......

OB
-obrisani-
12:40 10.12.2012.

@vizantinac, prije bih rekao da Srbi neće trebati bježati u kamionima skrivečki u zapadnu europu, nego će moći legalno bez viza, ali do tada će se prokrijumčariti još miljun Srba...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije