Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR JAKOVINA:

'Sustav je siguran, hrvatskoj je mlijeko najkvalitetnije u regiji'

Tihomir Jakovina
Anto Magzan/PIXSELL
23.02.2013.
u 19:40

Problem nije samo naš, riječ je o problemu cijele regije, rekao je ministar Jakovina

Hrvatski mljekari neće morati prolijevati svoje mlijeko, učinit ćemo sve da se smanje negativne konotacije, poručio je danas ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u Dnevniku HTV-a. Jakovina je naglasio kako je evidentno da je riječ o problemu cijele regije jer je mlijeko s aflatoksinom pronađeno i u Srbiji, Mađarskoj, Sloveniji...

- Znači nije problem isključivo i samo naš - rekao je Jakovina.

Dodao je kako operativni krizni stožer radi svakodnevno i kontaktira sa svim proizvođačima. U njega moraju biti uključeni svi, proizvođači, sustav, a važno je i razumijevanje samih potrošača, rekao je Jakovina.

- Sami su proizvođači dužni raditi samokontrole, oni ih i rade - naglasio je Jakovina, dodavši kako je to trebalo raditi bolje.

- U ovakvim kriznim situacijama odgovornost je na svima, moramo napraviti apsolutno sve da se ovakvo što nikada ne ponovi - zaključio je Jakovina, rekavši kako je sustav siguran zahvaljujući kontroli mlijeka.

- Hrvatsko je mlijeko najkvalitetnije, najsigurnije u regiji - rekao je Jakovina, poručivši potrošačima da ne obraćaju pozornost na senzacionalističke vijesti.

Jakovina je rekao i kako u mlijeku u Hrvatskoj nije pronađena konjetina, što se dogodilo u nekim zemljama Europske unije. Govoreći o prosvjedima seljaka zbog neisplate poticaja, Jakovina je rekao kako je još u siječnju isplaćeno nekoliko milijuna eura te da je u pripremi još jedna šarža.

>> Seljaci očajni, mlijeko sa 500 farmi nitko neće

>> Seljaci u Brodskoj županiji zbog mlijeka s traktorima izišli na cestu

Komentara 4

Avatar __MAX__
__MAX__
08:10 24.02.2013.

@vital....ja bih bio sretan da je ova prica o "ETICKOM HR SELJAKU" zasnovana samo na mlijeku bojim se da je prica daleko veca. Trebalo bi ispitati antibiotike i hormone rasta koji se masovno daju zivini i peradi zatim ispitati genetiku biljaaka pa pesticide a iz nekih poznanstava znam da su cak i bojni otrovi koristenji na HR njivama a sve radi prokletog novca i profiti. ......................................Rang HR politicara je isti kao i rang HR seljaka a znamo kako se odnositi s njima jer povjest je puna cinjenica.........................................Amen!.

Avatar babas
babas
10:24 24.02.2013.

Uvjet za ulazak u EU je bio uništenje brodogradnje i kompletne industrije,predaja kompletnog bankarskog sustava strancima,uništenje poljoprivrede i stočarskog fonda,itd. Sve uvjete smo ispunili,ali još nismo uništili sve proizvođače mlijeka zato su poduzeti ovi koraci sa zarazom kako bismo spremno dočekali EU. Plan je da Hrvatska u EU bude siromašna turistička zemlja za bogate zapadnjake.

M6
m66
12:53 24.02.2013.

Čuvajte se podvala lobija za uvođenje GMO-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije