Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan nakon prosvjeda

Ministar Šustar: Ostavka mi ne pada na pamet jer još ima puno posla

Predrag Šustar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
02.06.2016.
u 14:54

Upitan o prosvjedu studenata ispred njegovog ministarstva zbog neisplaćenih stipendija, odgovorio je kako je sve odavno razriješeno, a ako postoji bilo kakav problem treba razgovarati

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar izjavio je novinarima dan nakon velikog prosvjeda podrške kurikularnoj reformi na kojem se tražila njegova ostavka, da ne pomišlja na ostavku jer još ima puno posla.

Na upit kako komentira zahtjeve za ostavkom Šustar je novinarima pred Banskim dvorima rekao kako mu "nije ugodno i da razumije ljude, ali mu ostavka ne pada na pamet jer još ima puno posla".

Ako se u jednom trenutku procijeni da je najveća opstrukcija on ili voditelj ekspertne grupe Boris Jokić, kaže Šustar, "mi ćemo se maknuti, ali ključna stvar je reforma". To je dugoročan projekt, primjerice Finske to radi jednom u 50 godina, u taj proces se uključuju ljudi više generacija i svi segmenti hrvatskog društva, tu nema monopola, rekao je.

Upitan o prosvjedu studenata ispred njegovog ministarstva zbog neisplaćenih stipendija, odgovorio je kako je sve odavno razriješeno, a ako postoji bilo kakav problem treba razgovarati.

Šustar razumije "da se ide u šator i prosvjeduje", kaže da je i on kao mlad prosvjedovao, te je poručio studentima da se jave u ministarstvo obećavši da će osobno provjeriti u čemu je problem.

Na primjedbu da stipendije nisu isplaćene iako je već kraj školske godine Šustar je odvratio kako je isto bilo i lani, a tada se nitko nije bunio i dizao šator.

Budimo konzistentni, rekao je, a do Vlade je da se bolje iskordinira i ne kasni na ovakav način, već da se veže isplata i dodjela stipendija za početak akademske godine. Podsjetio je na plan subvencioniranog prijevoza učenika prema dohodovnom cenzusu, na čemu se radi.

>>Tri studentice postavile šator ispred Šustarovog ministarstva i čekaju isplatu stipendija

Komentara 15

BR
Bruneta
15:02 02.06.2016.

Za svoju pomoćnicu izabrao osobu koja je išla samo u osnovnu školu.Toliko ministar drži do obrazovanja,sve je rekao o sebi.Iz pouzdanih izvora znam da je bila upisana u srednju dopisnu školu ali nije davala ispite i nikad je nije završila.

RM
rmd3
15:26 02.06.2016.

Njemu je posao ocito kocit jos 25g školstva i obrazovanja.

Avatar zetvukovarski
zetvukovarski
15:32 02.06.2016.

Ekipa koja je organizirala prosvjed tvrdi kako SDP ne stoji iza tih prosvjeda , a pitam zašto su onda nakon završetka prosvjeda transparente nosili u Prašku 5 iliti u grdski SDP?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije