Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u zagorju

Pomahnitali susjed bacao bombe po dvorištima, ranio sam sebe

bombe u stubici (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/6
24.06.2012.
u 08:25

Muškarac je u subotu oko 20 sati iz svog dvorišta bacio dvije ručne bombe u susjedovo dvorište

Malo selo Labaši kod Svetog Mateja u Gornjoj Stubici doživjelo je pravi bombaški napad, srećom bez tragičnih posljedica po ljudske živote. Pomahnitali Ivan Labaš (65) ničim izazvan bacio je ručnu bombu na terasu kuće obitelji Labaš, gdje su se te večeri okupili mladi želeći slaviti Ivanje.

- Tek smo se okupili, pripremali smo kotlovinu, tu je bila i harmonika, a odjednom šok i nevjerica. Susjed Ivan došao je do nas, s bombom. Nastala je vriska i panika, pobjegli smo u kuću, a eksplozija je raspolovila moju novu harmoniku, oštetila mi laptop - priča nam mladić koji je još uvijek pod šokom.

Eksplozija je uznemirila mještane koji u prvi čas nisu znali što se dogodilo. No pomahnitali Ivan krenuo je dalje, preko ceste do kuće Dragutina Labaša, koji je s prijateljima bio na dvorištu.

- Vikao je 'Sve ću vas pobiti, uzmi si kćer iz kuće jer ću sve ostale pobiti!' - priča nam Dragutin.

Bombe je prema pričanju mještana nosio u vreći, a kažu da je pripremio slamu i kanister benzina. Što mu se dogodilo nikome u selu nije jasno. Nikad s njim nisu imali problema, odnosno Ivan nije s nikim u selu razgovarao, bio je sam u svom svijet, kažu pravi mračan tip. Kad je dolazio u selo uvijek su s njim dolazili neki mračni tipovi. - Ivan čak ne pije alkohol, do sada nije pokazivao agresivnost, čovjek nikad ne zna s kim živi u susjedstvu - pričaju mještani, kojima je nemili bombaški napad upropastio blagdane.

U njegovu daljem bombaškom pohodu spriječili su ga dvojica susjeda, jer i treća bomba bila je spremna. Tu je i on sam posustao, jer ga je geler bombe ozlijedio, savladan je te prevezen u bolnicu u Zabok. - Bio je pri svijesti, a policiji je normalno rekao kako se zove - kažu mještani.

Očevid je u selu trajao cijelu noć te u nedjelju do podneva. Na teren su izašli i pirotehničari koji su osim kuće pomahnitalog bombaša češljali i okolicu, jer postoji mogućnost da oružja i bombi ima još. Osim šoka, šteta je velika. U dvorištu kuće Dragutina Labaša oštećena su dva automobila i traktor.

Ključne riječi

Komentara 31

DO
doktorica
09:42 24.06.2012.

nije jasno kako to da ljudi tako opasno oružje skrivaju po kućama?!

TE
tean
09:52 24.06.2012.

Svašta se može pročitati u ovim našim "novinama", ali ovako smuljani člančić je teško ponoviti. I, povrh svega, "ranjeni muškarac" je bacio bombe (onda je sigurno od toga ozdravio).

TO
Toni50
09:37 24.06.2012.

Nerki me idan dans žele uvjeriti da su nam Srbi bili neprijatelji..Iako sam ja došao do zaključka da je to djelomično istina jel ima se osječaj da se je zadržalo uštedjelo mnogo municije bombi za neprijatelje Hrvate . Nadalje jee vidljivo da su praktički " ne svi ali mnog gotovo svi " branitelji i lopovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije