Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pljačkaška banda

Susjedima tvrdio da je novac zaradio dok je fušao u zatvoru

fina (1)
Davor Puklavec/Pixsell
29.01.2011.
u 11:45

Po Mahovu pričao je da je novac zaradio u zatvoru, gdje za ravnatelja kaznionice i zaposlenike obavljao kućne popravke

Za razliku od Dražana Bekavca, Dubravka Žugelja i Fehka Imamovića, osumnjičenih za razbojstva u Fininim poslovnicama i bankama u Zagrebu od 2004. do 2008., za koje upućeni tvrde da nemaju ni prebijene pare, četvrti osumnjičeni, Jurica Tumpak (48) iz Mahova kod Siska, lani je potpuno uredio kuću u kojoj živi s majkom, doznajmo od upućenih.

Renovirao ju je, doznajemo, od podruma do krova, uredio krovište i podove, postavio centralno grijanje, a okućnicu i balkone okitio gomilom cvijeća koje je mamilo poglede prolaznika. Mještani se nisu previše pitali odakle mu novac za uređenje jer je, kako kažu, govorio da ga je zaradio u zatvoru.

Pričao je da je ravnatelju kaznionice i nekim zaposlenicima kod kuće popravljao električne instalacije. Naime, taj bivši radnik Elektre iza rešetaka je, kažu, proveo 12 godina, i to zbog dvostrukog ubojstva, motiviranog, čini se, ljubomorom.

Dvije godine nakon što se razveo od mlade supruge, do njega je doprla vijest da mu je bivša pronašla novog partnera.

Tumpak ih je uskoro posjetio i oboje ubio. Susjedi tvrde da je tijekom izdržavanja kazne gotovo svaki vikend provodio kod kuće u Mahovu. Podsjetimo, policija je nakon njihova uhićenja prošli petak priopćila da su osumnjičenici dio pljački činili upravo tijekom zatvorskih slobodnih vikenda, a zatim se mirno vraćali u svoje ćelije.

Otkad se prije 2-3 godine vratio iz zatvora, Tumpak nije bio nigdje zaposlen, a krave i svinje je prodao. Navodno je postao povučen, a neki njegovi poznanici kažu da je djelovao i preplašeno.

Cijelo je mjesto u šoku zbog njegova uhićenja jer su vjerovali da se više neće upuštati u kriminal.

Podsjetimo, u nedavno osumnjičenoj skupini, uz ovu četvoricu, još su i Ivan Boršić, Ante Roso, Dražen Elčić, Marijo Palić, Krsto Bilobrk, Dražen Elčić te Ivica Štrk.

Ključne riječi

Komentara 11

BE
beppi258
12:01 29.01.2011.

Ovaj članak još nije komentiran. Budi drugi i nastavi raspravu!

PI
prava istina
13:04 29.01.2011.

Kojeg li čuda?! Pa to je bila uobičajena metoda da se dobiju pogodnosti. Lepoglava je vrvila sa tim \"biznisima\". No, to ne bi bilo \"zgodno\" pročešljavati pa su zato zabranili protuustavno pravomočno osuđenim zatvorenicima bilo kakovo komuniciranje sa javnosti jer bi inaće izgubili pogodnosti. Ma Zatvorso leglo je prepuno kriminala (ne zatvorenika nego uposlenika).

NO
Novinar
12:01 29.01.2011.

Nevjerovatno je da se kod nas uopće ne provjerava od strane državnih institucija kako je netko zaradio novac. Primjerice ako netko ne radi a uživa bogastvo zar nije logično da se provjeri ot kuda taj novac? Trag novca vodi do svih odgovora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije