Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTALI BEZ TROJE DJECE

Supruzi muškarca koji je porazbijao inventar u CZS-u oduzeta tek rođena beba: 'Molila sam i plakala'

Posljedice incidenta u Centru za socijalnu skrb u Ivanić Gradu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
30.04.2021.
u 20:20

"Bili smo kod svekra. Kuća je bila normalna i sve, ali bili smo u jednoj sobi - spavali svi", objašnjava majka zašto su im početkom mjeseca oduzeli djecu

Dok 26-godišnji muškarac koji je početkom mjeseca porazbijao inventar u Centru za socijalnu skrb u Ivanić Gradu leži u Remetincu, njegovoj ženi danas je oduzeto i tek rođeno dijete.

"Kako je to izgledalo danas u bolnici? Došla je doktorica po mene, odvezla me tamo gdje je otpust djece. Nije u redu tak malu djecu...pogotovo tak malu bebu uzeti...odvojiti od majke", kazala je u suzama majka za RTL.

Podsjetimo, 26-godišnjak je upao u Ivanićgradski centar jer mu je taj dan služba oduzela dvoje djece - od jedne i dvije godine. 

>> VIDEO Posljedice incidenta u Centru za socijalnu skrb u Ivanić Gradu

"Ja sam molila i plakala da ne. Oni su rekli da budu i da će ih vratiti u roku od 15 dana", govori majka, dodajući da su im djeca oduzeta jer nisu imali dobar smještaj. "Bili smo kod svekra. Kuća je bila normalna i sve, ali bili smo u jednoj sobi - spavali svi", objašnjava majka. Oduzimanje djece iz takta je potpuno izbacilo njezinog supruga, čija obitelj je otprije poznata policiji.

Robert Đudarić svog je kuma tog dana dovezao pred Centar, ali kaže da nije znao što će učiniti.

- Ne, nije rekao nit' je on imao namjeru to napraviti. On je došao i u samom tom afektu, znači nije više znao što da radi, tu je dočekao policiju, policija je došla, nije bilo otpora, nije bilo ništa", kazao je.

Od incidenta 26-godišnji muškarac nalazi se u istražnom zatvoru Remetinec. Obitelj je sada ostalo bez sve troje djece. Prijatelji poručuju kako su im pomogli pronaći adekvatan smještaj za život, pa vjeruju da će im se djeca ipak vratiti, jer su promijenili uvjete.

"Mi smo to sve napravili može se slobodno provjeriti, no međutim sad su rekli da ni to više nije upitno nego sasvim ne znam ni ja više što žele, odradili smo sve, pričali smo sa sucem, čekamo da oni to odrade, ali od njih je to samo natezanje - ništa drugo", kaže kum Robert Đudarić.

Iz centra za socijalnu skrb poručuju kako ne smiju javno govoriti o detaljima ovog slučaj, ali poručuju kako su postupili sukladno Zakonu te da je sigurnost i zaštita novorođenog djeteta najvažnija.

 

Komentara 18

NA
Naoko
22:41 30.04.2021.

Ovako bi se vjerojatno bunili i roditelji male Nicoll da su im oduzeli djecu. Da bar jesu. Tko zna što se krije u pozadini ove priče, čisto sumnjam da su im djecu oduzeli zato što spavaju u istoj sobi.

JM
ja-ma
21:07 30.04.2021.

Gadi mi se više to "otprije poznati/ta policiji". Policija ne bi smjela iznositi takve podatke jer samo SUDOVI znaju tko je zaista bio i osuđivan, a danas možeš biti uhićen za svakakve gluposti, no to ne znači da na sudu nisi i oslobođen.

DU
Deleted user
20:39 30.04.2021.

Ma oduzeli, ne oduzeli, svejedno, kako god se okrene ne bude dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije