Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbogom kaznionicama

Supruga i sinovi i dalje će voditi posao, Hrvoje će prvo na liječenje

'crna.....zagreb...27.03.2007. zupanijski sud - hrvoje petrac foto: marko lukunic'
Foto: 'lukunic marko'
1/3
22.11.2011.
u 12:00

Hrvoje Petrač odslužio je dvije trećine kazne te izlazi na prijevremeni otpust

Ovoga petka, nakon izdržanih šest godina i tri mjeseca zatvora u hrvatskim kaznionicama: Lepoglavi, Puli, Bjelovaru, Varaždinu, Vukomercu i Lipovici, Hrvoje Petrač, najpoznatiji hrvatski zatvorenik, izlazi na slobodu.

Pogoršalo mu se zdravlje

Petrač je, zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca i iznude, bio osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam i pol godina zatvora, a uvjetnog je otpusta, odnosno skraćenja zatvorske kazne, dobio 15 mjeseci. Odluku o prijevremenom izlasku na slobodu donijelo je Povjerenstvo za uvjetni otpust na sjednici održanoj u rujnu. To je, kaže odvjetnik Velimir Došen, posljednje dvije godine Petračev opunomoćenik za izdržavanje kazne, ispod prosjeka u odnosu na druge zatvorenike jer je njegov klijent izdržao čak 85 posto dosuđenog mu zatvora. U dva je navrata, podsjetimo, Petraču omogućeno liječenje u Varaždinskim i Daruvarskim toplicama zbog problema s oštećenjem kralježnice, a ove je godine završio na operaciji žuči. S vremena na vrijeme o Petračevim zatvorskim danima doznavala je i javnost, osobito kad se radilo o neprimjerenom ponašanju i prijestupima kao što je bilo telefoniranje, rukovanje s Fikretom Abdićem zbog kojega je “zaradio” i dva mjeseca zabrane kantine ili odlascima u toplice i zahtjevima za blaže uvjete izdržavanja kazne. Pamti se i njegov odlazak na vjenčanje sina Novice, ali i uskraćeni izlazak na slobodu da bi vidio prvu unuku. Nedavno, nakon rođenja druge unuke, dopušten mu je izlazak.

– Od izdržane kazne Petrač je četiri godine, sedam mjeseci i 12 dana bio u svojevrsnoj izolaciji koju je zatvorski sustav tumačio na svoj način – gotovo do u sat izračunao je Došen koji smatra da su njegovu klijentu zatvorski dani trebali biti znatno kraći. Za Petračev uvjetni otpust, tvrdi, “najzaslužnije” su, nažalost, zdravstvene tegobe, a tek potom to što je izdržao više od dvije trećine kazne.

– Zdravstveno mu se stanje pogoršalo upravo zbog izolacije, a zatvorski je sustav omogućio liječenje onoliko koliko je to bilo zakonski dopustivo, a s obzirom na prirodu bolesti to je ipak bilo nedostatno – kaže Došen.

Zanima ga i poljoprivreda

Upravo zato kad izađe iz zatvora Petraču je na prvome mjestu zdravlje, pa će još neko vrijeme, kao što je to bilo dok je bio iza rešetaka, o njegovu biznisu brigu voditi supruga i sinovi, a on će na liječenje. Restoran “Cantinetta” u zagrebačkoj Teslinoj više nije u Petračevu najmu, ali tu su poznati kafić “Downtown” i tvrtka Petrač d.o.o. koja je i zastupnik čuvene talijanske kave Lavazza. No, Petrač najavljuje i jači poslovni angažman i veliko ulaganje u vinogradarstvo, vinarstvo i poljoprivredu na obiteljskom imanju u Zagorju. Kreće s unapređenjem prodaje vlastita vina, proizvodnjom ekohrane i proizvodnjom i plasmanom premium mesnih proizvoda. Sudeći po planovima, više će biti u Krapini nego u zagrebačkoj Bosanskoj ulici gdje ima obiteljsku kuću. Velebnu staru Vilu Lubienski u elitnom dijelu Zagreba, u Jurjevskoj, nakon dugo vremena uspio je prodati za 22 milijuna kuna, pa mu neće manjkati novca za “novi početak” na zagorskim bregima.

Komentara 17

OB
-obrisani-
13:34 22.11.2011.

Na slobodu izlazi Bos, a sto ce sada biti pucnjave!!!

OB
-obrisani-
12:48 22.11.2011.

Fuj!

KA
Karoje
17:33 22.11.2011.

Na ovoj slici on im priča viceve,a oni ha,ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije