Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mrak Taritaš:

'Suprug će dati otkaz u Plinacrou, uzdrmani smo kao obitelj'

Anka Mrak Taritaš
Patrik Macek/PIXSELL
21.03.2013.
u 17:35

- Kao obitelj moramo donijeti odluku što će činiti. Jako sam sretna i zadovoljna što moje dijete studira filozofiju - kazala je ministrica Anka Mrak Taritaš.

– Budući da se otvorila dosta velika medijska pompa oko svega toga, mi smo obiteljski zaključili da bi bilo najprihvatljivije da on otkaže svoj ugovor o radu u Plinacrou – rekla je danas ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš nakon što se u javnosti pojavila informacija da je njezin suprug Zlatko Taritaš zaposlen u navodnom fiktivnom natječaju.

– Razlog za takav postupak je u tome što mislim da i ja osobno i cijelo ministarstvo radimo izuzetno dobar posao. Ne bih htjela da taj dobar posao bude na neki način zasjenjen bilo kakvim sumnjama u nekakve situacije koje nisu nepripremljene, ali moram reći da smo i on i ja svjesni neprilike: on je diplomirani inženjer građevinarstva i građevinar, čovjek je koji mora nešto raditi. Kao obitelj moramo donijeti odluku što će činiti. Jako sam sretna i zadovoljna što moje dijete studira filozofiju – kazala je Mrak Taritaš.

"Uzdrmalo nas je kao obitelj"

Kazala je da se u tom slučaju ne može govoriti o nekom kadroviranju HNS-a u ovom slučaju. – Moj suprug nije član ni jedne stranke i nikada nije bio član ni jedne stranke. Javio se na natječaj kao da se javio na natječaj u Hrvatske ceste ili Hrvatske autoceste ili bilo koje drugo javno poduzeće i zadovoljio uvjete – kazala je Mrak Taritaš, ali i dodala da ne bi voljela da se njezino ministarstvo gleda kroz prizmu "ministričina supruga".

Dodala je da će sada njezin suprug "otići na burzu". – Ići će raditi u nekakvu tvrtku, ali ne može raditi ni u tvrtki koja se bavi legalizacijom, a čovjek mora raditi. Moramo sjesti i razmisliti. To nas je kao obitelj malo uzdrmalo, ali smo donijeli takvu odluku – rekla je Mrak Taritaš i dodala da je u 29. godina, koliko su u braku, njezin suprug "pet-šest puta mijenjao posao". – A ja se u to nikad nisam petljala, niti sam intervenirala. A evo, sada moram – kazala je Mrak Taritaš te dodala da je Milanoviću kazala ono što je rekla i medijima.

"Javio se na radno mjesto prije nego što sam postala ministrica"

– Premijer nam je prepustio odluku. Bio je zadovoljan mojom reakcijom – rekla je Mrak Taritaš te dodala da je njezin problem što je ona ministrica i u istoj struci kao suprug. – Prije nego što sam postala ministrica javio se na javni natječaj za nepopunjeno radno mjesto u Plinacrou. Aplicirao je, dao ponudu i bio primljen – kazala je Mrak Taritaš.

– Ona je reagirala kako bih samo mogao poželjeti, sada je na njima da odluče, ali ja sam optimističan – kazao je danas Milanović nagovještavajući da će suprug Mrak-Taritaš dati otkaz. Da je u namještanju afera riječ o dubljem sukobu između SDP-a i HNS-a, Milanović je demantirao jer nije riječ o politici nego o sitnim interesima.

>>Plinacro dao posao uredu Sauchine žene

>>Milanović: Neću prihvatiti Sauchinu ostavku

Komentara 79

OB
-obrisani-
18:53 21.03.2013.

jednom rijecju kukuriku mappet schow

MA
matador007
19:15 21.03.2013.

Šmrc,šmrc kako mi je žao! Sram vas može biti. Pitam ja vas a što da ja kažem,koja sam godinama na burzi i s troje djece živimo od jedne plaće opterećene kreditima. I moje je dijete htjelo na fakultet,ali zamislite,nije bilo financijski moguće.Molim vas sakrijte se da vas ljudi ne vide ako nemate ništa pametnijeg za reći!

OB
-obrisani-
22:17 21.03.2013.

Ma ovo nije Mrak ovo je Pomrcina, totalno zamracenje sunca i mjeseca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije