Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najvolonteri Karlovca

Super je raditi ono što te ispunjava, to je kvalitetno korištenje slobodnog vremena

volonteri
Foto: Marin Bakić
10.10.2014.
u 12:00

Elena Cvitković, Tomislav Sučić i Iva Alibašić kažu da ih je počelo živcirati “vucaranje” po kući, pa su odlučili početi volontirati

Počelo nas je živcirati da se “vucaramo” po kući, pa smo odlučili početi volontirati – kažu najbolji karlovački volonteri u 2014. godini Tomislav Sučić, Iva Alibašić i Elena Cvitković.

Učila djecu engleski

Zajedničko im je, osim što su mladi, i to što su radili za Studio 8, Udrugu za promicanje kulture i aktivnosti mladih, koja se istaknula organiziranjem Kabine – susreta glazbenika, književnika i likovnih umjetnika, i Defibrilacijom. Nagrađeni su za nedavnog Sajma udruga, kojeg je u Karlovcu organizirala Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih Carpe diem.

Meteorološki tehničar Tomislav volontirao je i u Udruzi Leptirić, gdje je animator za dječje rođendane i ostale proslave, Iva u Udruzi Slobodna škola gdje je organizirala pomoć u učenju, a Elena i u Udruzi Stope, gdje je pomagala u uključivom liječenju djece, te Kinoklubu Karlovac.

– Super je volontirati i raditi ono što te ispunjava. To je kvalitetno korištenje slobodnog vremena – veli 24-godišnji Tomislav.A rheologinja i povjesničarka umjetnosti Iva je volontirajući djecu učila engleski jezik.

– Od travnja vodim izložbeni prostor u Centru za mlade u Grabriku, a na Kabini sam dijelila letke, lijepila plakate... – opisuje što je radila 30-godišnja Iva.Slično je radila i 17-godišnja gimnazijalka Elena.

– Prije volontiranja nismo bili društveno angažirani, a to preporučujemo i ostalima. Mladi nisu dovoljno upoznati sa sadržajima koje udruge nude – smatra Elena, dok Iva dodaje da se teško pokrenuti, ali kad se to učini, ostalo je mnogo lakše.

Otkako postoji Volonterski centar Karlovac, kojeg je organizirao u CZM Carpe diem, mladi se mogu registrirati kao volonteri i upisivati u “volontersku knjižicu” svoj “volonterski staž”, što im može pomoći kod zapošljavanja.

Francuskinja u Karlovcu

Kao “poslodavci” se mogu registrirati i udruge, pa tražiti volontere. Ujedno mogu i volontirati u drugim europskim zemljama, kao što je nedavno na deset mjeseci došla u Karlovac volontirati jedna djevojka iz Francuske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije