Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERES ULAGAČA
Povratak na članak

Hvarski biser treći put mijenja vlasnika: Amerikanci i Arapi u utrci za Sunčani Hvar

Otegotna je okolnost za arapskog investitora činjenica da je njegova domicilna država UAE na EU listi rizičnih zemalja po pitanju sprečavanja pranja novca i financiranja terorizma

Komentari 9

Avatar AlagaiHora
AlagaiHora
19:38 03.11.2023.

Ma goni s Arapima! Eto im BiH i Srbija, tu nek kupuju, tu im je prirodno okruženje.

VL
BP
Besposlen pop
21:18 03.11.2023.

Komšije se p(r)odaju Arapima! Npr. Begeš na vodi

VL
CR
crocro
19:55 03.11.2023.

Ja bih bio sretan da u naslovu piše: "Hrvati u prednosti pred strancima". Stranci će kupiti Hrvatsku jer nekretnine su na pladnju. Kupovna moć Hrvata ne može se parirati s bogatim stranim investitorima, zato su stranci u prednosti. Hrvatska samo treba odrediti do koje razine će hrvatske nekretnine biti na poladnju za prodaju strancima, a sve ostalo iznad te razine treba ostaviti Hrvatima i budućim hrvatskim narašatjima. Žalosno i tužno bi bilo da stranci baš sve pokupuju što im je najatraktivnije. Ne dajte da postanemo "robovi" strancima došljacima da nam sve pokupuju i na taj način razvlaste naše buduće generacije Hrvata.

VL
Avatar Asterix
Asterix
20:26 03.11.2023.

Kao što više puta rekoh, polako postajemo stranci u vlastitoj zemlji. Slijedeće što slijedi, postali smo stranci u vlastitoj zemlji (naša djeca i unuci), nakon toga (unuci i praunuci) neće više biti stranci u vlastititoj zemlji jer zemlja neće biti njihova, bit će stranci u tuđoj zemlji. Umjesto da smo dobrim politikama postali privlačni našim iseljenicima i da ih se vratilo pola milijuna nas je skoro milijun manje nego 1990-e.

VL
EJ
ejStef
19:41 03.11.2023.

Ah, opet turizam... Sigurno je bolje da se bar u nešto ulaže umjesto u ništa, no nema greenfield investicija, nema ničeg pametnog. Evo VW ugasio tvornicu u Njemačkoj, niti njima se tamo ništa ne isplati proizvoditi, zeleni sve uništili, te sada gledaju gdje izgraditi novi pogon. U igri su, između ostalog, Poljska, Češka, Slovačka, čak i Mađarska, Hrvatska nije niti među prvih 15 potencijalnih lokacija koje se razmatraju... Toliko o investicijskoj klimi, te pogodovanju investitorima u Hrvatskoj, po tome se vidi koliko bulazni ekipa iz sindikata, lijevih stranaka i sličnih...

VL
RA
Raptor
07:50 04.11.2023.

Slučaj "Sunčani Hvar" je klasičan primjer katastrofalnog upravljanja prirodnim i drugim resursima i pljačke. Ako se ne varam, nedavno je obulježeno 130 godina organiziranog turizma na Hvaru. Na Hvaru na kojem se priroda pobrinula da stvori raj na Zemlji i savršeno okruženje za bavljenje turizmom. Zar za 130 godina nismo naučili upravljati hitelima? Hrvatska ima veliki problem, a to je kriza upravljanja na svim razinama, od ministarstava do seoskog nogometnog kluba. Netko bi mogao zaključiti da naši menadžeri nemaju dovoljno znanja. Da je to oroblem poslali bismo naše ljude na neki amerčki koledž da nauče i stvar bi bila riješena. Ne, nije neznanje naših kjudi oroblem. Problem je u deformiranom sustavu vrijednosti u kojem je korupcija na visokom mjest. Potom ide nerad, neznanje, nepotizam, politički klijentelizam.

VL
NO
nogobus2
22:21 03.11.2023.

Ajoj Blackstone, to je Židovska "private equity" kompanija. Ako ovi otkupe prvu stvar što će napraviti je otpustiti sve radnike i prodati teren i nekretnine za špekulacije. Neznam za Arape, ali Blackstone je Prestrašno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.