Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sunčana Glavak:

'Otkazima na HRT-u verbalni delikt vraćen je na velika vrata'

Sunčana Glavak
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
14.03.2015.
u 15:48

Glavak je žestoko napala Radmana, nazvavši ga "rigidnim boljševikom posvjedočene nesposobnosti i nepoštenosti"

Sunčana Glavak, predsjednica HDZ-ova Odbora za medije i saborska zastupnica, izrazila je zaprepaštenje što je HRT dao otkaz Hloverki Novak Srzić i Elizabeti Gojan "samo zato što su izrekle svoje profesionalno stajalište o praćenju inauguracije", ali i činjenicom da se Klub SDP-a u jučerašnjoj raspravi u Hrvatskom saboru izbjegao očitovati o tome.

Rekla je da je tim potezom šefa HRT-a Gorana Radmana "socijalistički relikt verbalnog delikta na velika vrata vraćen na hrvatsku medijsku scenu". Žestoko je napala Radmana, nazvavši ga "rigidnim boljševikom posvjedočene nesposobnosti i nepoštenosti", te je pozvala Vladu da ga smijeni.

"Način na koji je gospođa Gojan vodila emisiju o inauguraciji - želimo jasno istaknuti - apsolutno nam je neprihvatljiv, ali ni na kraj pameti nam nije bilo tražiti njezin otkaz, pogotovo ne zato jer se „usudila“ javno braniti svoj voditeljsko-urednički pristup. Isto tako, nedopustivo je sankcionirati gospođu Novak Srzić samo zato jer je javno iznijela profesionalni sud o načinu vođenja te emisije.
I ovi ružni događaji, nažalost, samo su još jedna potvrda onog što je HDZ isticao od prvog dana otkad je bivši predsjednik Ivo Josipović instalirao Radmana na Prisavlje - da osoba koju je 80-ih godina prošlog stoljeća Centralni komitet Saveza komunista Hrvatske postavio na funkciju generalnog direktora TV Zagreb (a zadnji joj je „posao“ prije toga bilo preuzimanje štafete u ime druga Tita) ne može u 21. stoljeću obnašati dužnost glavnog ravnatelja HRT-a te da neće znati ili neće htjeti ispuniti demokratske i profesionalne standarde medijske kuće koja bi po zakonu trebala biti javni servis svih hrvatskih građana, a ne partijski bilten", poručila je Glavak u priopćenju.

>> Elizabeta Gojan i Hloverka Novak Srzić dobile otkaz na HTV-u

>> Grabar-Kitarović: Neugodno su me iznenadili izvanredni otkazi Gojan i Novak Srzić

Komentara 45

SI
Sinatra
16:25 14.03.2015.

mi smo jedina post-komunistička zemlja u kojoj je ravnatelj televizije partijski kadrovik koji je tu funkciju obavljao i u vrijeme komunističke diktature. Da li je moguće da se to desi u Češkoj, Poljskoj, Madžarskoj? Ne bih rekao! Te su zemlje sprovele lustraciju i tako na zdravim temeljima grade svoju budućnost dok se m još uvijek brčkamo u crveno-udbaškoj močvari.

IB
Ivan Basar
16:53 14.03.2015.

Veliki broj, masa, hrvatskih političara dolazi iz komunizma, kao i svi mi Hrvati rođeni prije devedesete. Mi dolazimo iz komunizma, ali mi nismo bili svi komunisti. Političari su bili komunisti, i njihova djeca su komunistički odgojena, mentalno oštečena i ja im se ne ćudim, ali ćudim se stalnom očekivanju našeg naroda u nešto neizvodivo, komunisti i njihova djeca su živjeli i odrasli u atmosferi komande odozgo i mi ne možemo od njih očekivati donošenje odluka, ispravnih odluka za narod, a ne za partiju. Odluke za budučnost, za narod, za djecu, to oni ne mogu. Vlastita odgovornost, toga u našoj politici nema. Danas još ne, mi se vrtimo u krugu i u krađi.

ZA
zagrepcaninb
16:43 14.03.2015.

Zapravo kad govorimo o LUSTRACIJI koja bi trebala dohvatiti Radmana, govorimo i o LUSTRACIJI koja bi trebala, bez obzira na to što je do nedavno bio ili što je sada dohvatiti i Josipovića. Toliko o LUSTRACIJI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije