Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun kod demarkacijske linije

Sjevernokorejski brod ozbiljno oštećen u sukobu s južnokorejskim

mornarica
Pixsell,arhivska fotografija
10.11.2009.
u 07:26

S broda južnokorejske ratne mornarice pucali su prema brodu sjevernih susjeda, a prema navodima sudionika sukoba sjevernokorejski brod pretrpio je ozbiljne štete prije nego što se povukao u svoje teritorijalne vode.

Ratni brodovi Južne i Sjeverne Koreje sukobili su se u blizini linije razgraničenja na moru u blizini dviju Koreja, potvrdili su vojni dužnosnici u Seulu, a prenosi BBC.

S broda južnokorejske ratne mornarice pucali su prema brodu sjevernih susjeda koji je prema navodima iz Seula, prešao liniju razgraničenja i ušao u teritorijalne vode Južne Koreje. Sjevernokorejski brod uzvratio je vatru, no prema službenim podacima ozlijeđenih nije bilo.

Prema navodima sudionika sukoba sjevernokorejski brod pretrpio je ozbiljne štete prije nego što se povukao u svoje teritorijalne vode. Sjeverna Koreja zasad nije objavila nikakvo službeno očitovanje o incidentu.

Ovo je drugi ozbiljniji sukob dviju mornarica u posljednjih desetak godina.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
10:34 10.11.2009.

Mislim da bi mnogi naši huškači voljeli vidjeti takav razvoj događaja na liniji razgraničenja Hrvatske i Slovenije

Avatar trunchbull
trunchbull
17:00 10.11.2009.

Tužno. Sunarodnjaci pucaju na sunarodnjake.

GV
goran vrtaric
11:56 14.11.2009.

Sad ce Kim jong il da stvarno popizdi i posalje dva milijuna od osam milijuna vojnika da se igraju rata. Eto posla za Amerikance, samo sa muslimanima krviti nije vise interesantno, sada malo daleka Azija. Zivio Obama nobelovac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije