Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojska i dalje u ofenzivi protiv talibana

Sukobi u Pakistanu se nastavljaju

pakistan-taliban
20.10.2009.
u 12:43

Na jugu pakistanske pokrajine Vaziristana nastavljaju je žestoki sukobi između vojske i talibanskih pobunjenika. Noćas je ubijeno najmanje 20 ekstremista, no i vojska bilježi gubitke. Zasad se govori o četvero mrtvih vojnika.

Na jugu pakistanske pokrajine Vaziristana nastavljaju je žestoki sukobi između vojske i talibanskih pobunjenika. Borimo se do zadnje kapi krvi - jučer su poručili talibanski vođe. Noćas je ubijeno najmanje 20 ekstremista, a i vojska bilježi gubitke. Zasad se govori o četvero mrtvih vojnika.

U posljednjih nekoliko dana, po informacijama pakistanskih državnih službi, ubijeno je najmanje stotinu pobunjenika, no neovisni promatrači taj broj ne mogu potvrditi jer je područje zahvaćeno sukobom za njih nedostižno.



Kotkai, rodni grad ubijenoga terorističkog vođe Hakimullaha Mehsuda, po Reutersovim informacijama, pakistanska je vojska nakon dugotrajne borbe uspjela zauzeti, što je vjerojatno pozitivan znak napredovanja vojne akcije.

Ministar obrane SAD-a Robert Gates zadovoljan je odlučnom borbom pakistanskih službi protiv talibanskih pobunjenika koji uživaju potporu i dijela pakistanskih građana.

Unatoč pozitivno ocijenjenim vojnim dostignućima, Ujedinjeni narodi javljaju da računaju na oko 32.000 novih izbjeglica koje bježe od napada u Vaziristanu.

Ključne riječi

Komentara 3

PO
pocrn
19:26 20.10.2009.

..he..he..vele kamenodobne vođe...\"borimo se do zadnje kapi krvi\"..... ..Zamisao ove ofanzive je upravo to....he..he..!Bok!

Avatar DonLon
DonLon
10:17 21.10.2009.

Pakistanci su godinama ignorirali problem, koji je postajao sve veci i veci. Sada su konacno krenuli, ali biti ce tesko i krvavo.

OB
-obrisani-
20:04 20.10.2009.

Smatram da nam je vecini poznato TKO kontrolira 96 % svijetskih medija.Preko 100 politickih i vjerskih zajednica u Pakistanu su sve bacili u isi kos.Sve su to TALIBANI ( a talibani imaju manje prava od americkih kucnih ljubimaca, macaka i pasa) i sve ih treba istrijebiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije