Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekonstrukcija vlade

Šuker: Svojoj zamjenici želim sreću, trebat će joj

\'26.08.2010., Zagreb -    Hrvatski Sabor, Izvanredna sjednica o rebalansu proracuna RH. Izvjestaj o rebalansu podnjela je premijerka Jadranka Kosor.Ministar Suker branio je vladin program rebalansa i
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
29.12.2010.
u 10:41

– Pravi je razlog mog odlaska moja zamolba da me se zamijeni na tome mjestu. Nema drugih razloga. Nakon medicinskog zahvata u lipnju predao sam zamolbu da me se razriješi – kazao je Biškupić.

Bivši ministar financija Ivan Šuker uvjeren je da će njegova zamjenica Martina  Dalić odlično raditi svoj posao te joj je zaželio sreću u radu koja će joj, kaže, trebati. Dobru platformu, dodao je, ima, a koliko će moći napraviti, nije želio kalkulirati. Bila mu je, kaže, odlična suradnica prve dvije godine mandata i kasnije kada je bila na čelu Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju. Poručio je da nije povrijeđen smjenom.

–  Mislim da su si neki uzeli pravo da pričaju svašta i ja to naprosto ne želim komentirati jer znate da se u svom političkom radu nisam nikad spuštao na takvu razinu pa ne želim ni sad. Želio bih reći da sam u najtežim vremenima bio na čelu najtežeg resora i definitivno se danas može reći da je Hrvatska u svim ovim turbulentnim i teškim vremenima ipak zadržala financijsku stabilnost. Vrijeme je najbolji sudac nečijeg rada i ja se tako nadam da će vrijeme biti sudac onoga što je radilo Ministarstvo financija dok sam mu ja bio na čelu – rekao je Šuker.

Dodao je da je ponosan na ono što je napravio te da žali jedino što neki organi nisu napravili posao da OIB profunkcionira 1. siječnja.

–  Mislim da bi onda situacija za mnoge koji danas drže lekcije u Hrvatskoj bila znatno drugačija – zaključio je Šuker.

Na pitanje je li točno da želi doći na čelo saborskog Odbora za financije poručio je da o tome nije ni s kim razgovarao te da je jučer imao daleko važnijih stvari za napraviti nego se baviti time.

Prije izvanredne sjednice Sabora, na kojoj su potvrđena imenovanja novih ministara u Vladi, neki od ministara na odlasku koji se vraćaju u Sabor osvrnuli su se na ono što su radili te ono što ih očekuje.

Tako je sad već bivša ministrica graditeljstva, zaštite okoliša i prostornog uređenja Marina Matulović-Dropulić okupljenim novinarima izjavila da ostavlja ministarstvo koje je sređeno.

– Radila sam isključivo profesionalno i stručno, pošteno i u skladu sa zakonom. No, svemu dođe kraj pa tako i ovom mom poslu, a mlađi će nastaviti dalje – zaključila je.

I sad već bivši ministar kulture i budući zastupnik Božo Biškupić tvrdi da mu nije žao što odlazi.

– I sam sam prije šest mjeseci zamolio da me predsjednica Vlade razriješi dužnosti. Naravno da će mi jedno vrijeme nedostajati ljudi s kojima sam radio i surađivao – rekao je Biškupić.

Na pitanje koji su razlozi njegove smjene kazao je:

– Pravi je razlog mog odlaska moja zamolba da me se zamijeni na tome mjestu. Nema drugih razloga. Nakon medicinskog zahvata u lipnju predao sam zamolbu da me se razriješi – kazao je Biškupić koji tvrdi kako mu je drago što se vraća u saborske klupe.

– Tri sam puta bio izabran za zastupnika, ali nikada nisam sjedio u Saboru, zato da mi je jako drago što ću doživjeti i atmosferu u Saboru – dodaje.

Bivši ministar obrane i budući zastupnik Branko Vukelić odgovarajući na pitanje odlazi li iz Vlade zbog povezanosti sa Sanaderom ustvrdio kako svatko, pa tako i on, nakon sedam godina rada ima poveznice s bivšim premijerom.

– Svoj sam posao radio odgovorno uvijek, u svakoj fazi, ali dobro znate da nisam bio uži dio tima i imao neke poveznice – kazao je.

– Uvijek mi je na prvom mjestu bila odgovornost da posao obavim na najbolji mogući način i odlazim miran i zadovoljan na drugu odgovornu dužnost u Sabor.

Iskoristio je priliku i podsjetio na projekte vezane uz gospodarstvo.

– Oklopno borbeno vozilo proizvodi se u Hrvatskoj, transfer tehnike uspješno je završen, razvili smo jurišnu pušku u Hrvatskoj – nabrajao je Vukelić. Dodaje da je to hrvatska proizvodnja i ona je sad dio opreme hrvatskih vojnika.

– Uspio sam, time sam posebno zadovoljan, ujediniti 14 tekstilnih kompanija koje su zajedno dobile posao za MORH i proizvode i šiju odore za hrvatske vojnike - zaključio je.

Inače, prije sjednice Sabora održan je klub zastupnika HDZ-a. Kako doznajemo, nije bilo riječi o Odboru za financije te o tome hoće li biti rošade. Naime, u javnosti se špekuliralo da bivši ministar financija želi na čelno mjesto Odbora za financije koji vodi dr. Goran Marić.

Komentara 103

XA
xaron
18:44 29.12.2010.

Suker je dobro odradio uputstva sa Zapada : zaduzio nas je za narednih 100 godina. Dobice zato Nobelovu nagradu za nesto.

FE
Felicijen
16:56 29.12.2010.

Ima Šuki potpuno pravo! Ovoj poslije njega će trebati itekako puno sreće da samo pokuša začepiti sve rupe koje je Šuki napravio!

WO
Wolf34
20:17 29.12.2010.

Znanja, odgovornosti i poštenja...ali te kvalitete ni ti ni ona ne posjedujete. Kriminalci i uništivači vlastitog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije