Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ov stožer

Euforija u HDZ-u uz tamburice i skandiranje: Pobjeda, pobjeda

HDZ (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/15
14.04.2013.
u 21:00

Od 93 birača, 37 njih je glasalo za HDZ-ovu koaliciji, SDP-ova je dobila 27, a Laburisti 7 glasova.

- Trendovi su očito solidni i vjerojatno će konačni rezultat biti ovakav. U svakom slučaju ovo je veliki rezultat za HDZ, za sve nas iako smo bili vrlo nezadovoljni terminom izbora - izjavila je Dubravka Šuica.

Pljesak, uzvici zadovoljstva te pjesma odjekivali su stožerom HDZ-a gotovo neprestano nakon objave neslužbenih rezultata izbora. Skandiranje 'Pobjeda, pobjeda' pjesmama su pratili tamburaši. Tako se moglo čuti "Croatio iz duše te ljubim", a nastavilo se sa "Otvor ženo kapiju".

U dupke punom izbornom stožeru u središnjici HDZ-a zavladalo je veliko veselje kad je stigla potvrda "s terena", da je HDZ pobijedio u - Špičkovini, malom zagorskom gradiću oko kojega je izbila afera, jer ga je premijer Zoran Milanović upotrijebio u nezgodnom kontekstu tijekom svog političkog istupa.

Od 93 birača, 37 njih je glasalo za HDZ-ovu koaliciji, SDP-ova je dobila 27, a Laburisti 7 glasova.

Inače, iz stožera su još kazali kako imaju informacije da je HDZ pobijedio u tri županije.

Prema neslužbenim informacijama koje imaju u stranci, HDZ je pobijedio u Zadarskoj županiji (55%), Splitsko-dalmatinskoj (45%), vodi u Krapinsko-zagorskoj, pobijedio je i u zapadnoj Slavoniji, čak i u Požegi, gdje 12 godina nije bio na vlasti. Prema trenutnim podacima vodi se neizvjesna bitka sa SDP-ovom koalicijom i u Zagrebu, a i iz Vukovara HDZ-u stižu dobre informacije, njihova je koalicija dobila 2354 glasova, SDP-ova 1536.

U drugom mjestu kojega je premijer Milanović naveo u pogrdnom kontekstu, Vukovini, za razliku od Špičkovine, pobijedio je SDP, od 100 glasova dobio je 54, a HDZ 34.

Od zanimljivijih preokreta, saznaje se još da je SDP izgubio u svojoj dosadašnjoj utvrdi, gradu Korčuli, gdje je HDZ dobio 514, a SDP 411 glassova.

U Lumbardi 101 glas je otišao HDZ-u, 48 SDP-u.

U Šibensko-kninskoj županiji, HDZ je dobio 6073 glasa, SDP 4982 (bez prebrojanih glasova iz Drniša), no "mrtva utrka" se vodi za grad Šibenik, razlika je, a brojanje još traje tek stotinjak glasova između SDP-a i HDZ-a.

>>Pusić: Nadamo se 6 ili 7 mandata, Plenković: Očekujemo 5 mandata

>>Znate li koja država drži rekord po najmanjem odazivu na EU izbore?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije