Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uputila pitanje ek

Šuica: Na kolika EU sredstva mogu računati mladi bez posla u RH?

Dubravka Šuica
Goran Stanzl/Pixsell
10.09.2013.
u 11:49

- Prema pokazateljima EUROSTAT-a i HZZ-a nezaposlenost u Hrvatskoj kontinuirano raste, a mjere koje je Vlada dosad poduzela nedovoljne su da bi okrenule negativne trendove- kazala je Šuica

''Koliki je iznos sredstava namijenjen Hrvatskoj u sklopu provedbe programa Garancije za mlade'', stoji u pitanju koje je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica uputila Europskoj Komisiji s namjerom da ukaže na potrebu da Hrvatska pripremi kvalitetne programe kojima bi iskoristila sva dostupna sredstva, izvijestili su iz Europskog parlamenta.

- Krajnji je trenutak da se Hrvatska aktivno uhvatiti u koštac s rješavanjem problema nezaposlenosti mladih. Svakim danom sve više mladih i visokoobrazovanih ljudi napušta Hrvatsku u potrazi za poslom dok se istovremeno Vlada služi jeftinim političkim trikovima kako bi skrenula pozornost javnosti s pravih problema-rekla je Šuica.

Inače, prema najnovijim podacima EUROSTATA Hrvatska stopa nezaposlenosti mladih iznosi 55,4 posto u drugom kvartalu 2013. godine, a višu stopu imaju samo Grčka i Španjolska.

- Prema pokazateljima EUROSTAT-a i HZZ-a nezaposlenost u Hrvatskoj kontinuirano raste, a mjere koje je Vlada dosad poduzela nedovoljne su da bi okrenule negativne trendove. Vlada kao da misli da može ugasiti vatru žličicom vode- kazala je Šuica.  

>> Pročitajte Šuicina 'dva ključna pitanja' Europskoj komisiji!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije